Αν θες να ζήσεις ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο και κάτι ακόμη, δες τις προτάσεις μας για φαγητό, μπαρ, θέατρο και πολλά ακόμα, και σίγουρα κάποια από αυτές θα είναι για σένα.

Άγιος Γαλάνη μπαρ

Μπαρ

Δεν σου κάνω τον… Άγιο

Vintage λαϊκό τραγούδι σε ένα «αμαρτωλό» μπαρ που μπορείς να διασκεδάσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Γιατί ο Άγιος στο Κολωνάκι προτείνεται για αργά το βράδυ, όταν το κέφι έχει ανάψει και, όπως λέει και το τραγούδι, αν θές να νιώσεις καινούργιες συγκινήσεις να μ’ ακολουθήσεις σε κέντρα λαϊκά.

Πρόκειται για κλασικό μπαρ-ποτάδικο που θα ξυπνήσει πάθη και θα σε παρασύρει στους λαϊκούς ρυθμούς του.

Σε αυτό συμβάλλουν ο σωστός φωτισμός, τα χρώματα στο χώρο, η διακόσμηση με ρετρό αντικείμενα και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Διδότου 31Α, Αθήνα 106 80
Τηλέφωνο: 21 0364 7968

Wild Poppies Γαλάνη

Εστιατόριο

Wild Poppies

Σε μία στοά που είχε ταυτιστεί με ένα από τα πιο ξακουστά έθνικ εστιατόρια της Αθήνας, το Far East, από τα τέλη του 2023 άνοιξε τις πόρτες του το Wild Poppies.

Ένα bar restaurant, δημιούργημα της οικογένειας Πιτσιλή (Rock&Roll, Balthazar, Dopios) και της ομάδας των Poco a Poco και Forte, με ξεχωριστό στυλ, έντονα χρώματα και δυνατό παλμό.

Στην κουζίνα του «μαέστρος» είναι ο Σπύρος Μαυροειδής με έφεση και ταλέντο στη σύνθεση εξωτικών fusion γεύσεων και τις κινέζικες και ταϊλανδέζικες σπεσιαλιτέ να έχουν την τιμητική τους, πλάι σε πιάτα με Nikkei χαρακτήρα. Εξαιρετικά και τα cocktails και το κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Σταδίου 7, Αθήνα
Τηλ: 210 3233334 (Δευτ. κλειστά)

Προξενήτρα Εθνικό Γαλάνη

Θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Η Προξενήτρα του Θόρντον Ουάιλντερ

Ο Θόρτνον Ουάιλντερ επισκέπτεται για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο, συστήνοντάς μας τη γοητευτική και σπαρταριστή Προξενήτρα!

Η κωμωδία του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα, που άνοιξε αυλαία τον Δεκέμβριο του 1955 στο Μπρόντγουεη, κάνοντας ρεκόρ παραστάσεων και τους κριτικούς να την υποδέχονται με ενθουσιώδη σχόλια, ανεβαίνει στη Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη – Θέατρο REX σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του 19ου αρχίζει με οδηγό τη δαιμόνια προξενήτρα Ντόλυ Λεβί, η οποία θα αναλάβει με ενθουσιασμό να βρει την ιδανική σύζυγο στον πλούσιο αλλά δύστροπο χήρο Οράτιο.

Ταυτόχρονα, η Ντόλυ θα βοηθήσει την ανιψιά του Οράτιου Ερμενεγάρδη να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της και θα μηχανορραφήσει προκειμένου όλοι και όλες βρουν το ιδανικό τους ταίρι ή τουλάχιστον κάποιον που μπορεί να διαλύσει τη μοναξιά τους.

Στην απολαυστική αυτή φάρσα για το χρήμα και τον έρωτα όλοι και όλες αναζητούν διακαώς την περιπέτεια και την εφικτή ευτυχία. Για να την κατακτήσουν όμως θα πρέπει να περάσουν από μια σειρά κωμικοτραγικών εμποδίων: να κρυφτούν, να μεταμφιεστούν, να συνωμοτήσουν, να αντιμετωπίσουν απρόσμενες καταστάσεις που σε όλες έχει βάλει το χεράκι της η τετραπέρατη Ντόλυ.

Παίζουν: Μελίνα Βαμπούλα (Μίνυ Φαίη), Θανάσης Δήμου (Μαλαχίας Στακ), Σίμος Κακάλας (Οράτιος Βαντεργκέλντερ), Άλκης Μπακογιάννης (Αμβρόσιος Κέμπερ), Ιωάννης Μυστακίδης (Αύγουστος, Γερτρούδη), Ράνια Οικονομίδου (Φλώρα Βαν Χόυζεν), κ.ά.

Θέατρο REX/Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Από 14 Φεβρουαρίου

Σινεμά

Πλάνο 75 (Plan 75, 2022, Δραματική, Ιαπωνογαλλική παραγωγή)
Διάρκεια: 113′

Με αφορμή ένα ιαπωνικό κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει στους πολίτες άνω των 75 ετών τη δυνατότητα να επιλέξουν την ευθανασία, οι πορείες μιας ηλικιωμένης, ενός νεαρού πωλητή του «Πλάνου 75» και μιας Φιλιππινέζας εργάτριας θα διασταυρωθούν με απρόοπτο τρόπο.

Μελαγχολικό δράμα που πραγματεύεται την αξία της ζωής, της ανθρώπινης επαφής και της κοινωνικής ενσυναίσθησης σε μια αλλοτριωμένη καπιταλιστική κοινωνία.

Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα
Με τους: Χαγιάτο Ισομούρα, Στέφανι Άριαν, Τσέκο Μπάισο

Πού παίζεται: Άστορ (Σταδίου 28, τηλ.: 2103211950), Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός, τηλ.: 2106980796).

Μουσική

Η Δήμητρα Γαλάνη στο VOX
Μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη

Με αφορμή το νέο της άλμπουμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ η Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζει και τον Φεβρουάριο στο VOX και παρουσιάζει το best of μιας 55χρονης καριέρας.

Μια αναδρομή στα πολύ αγαπημένα τραγούδια που όλοι ζητούσαν και περιμένουν, πάντα μαζί με μια υπέροχη μπάντα στο πλευρό της. Στη σκηνή μαζί της και η δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.

Σε ένα πρόγραμμα που θα έχει τη σφραγίδα της μεγάλης μας ερμηνεύτριας και θα συνοψίζει την διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής, η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται ξανά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες – δημιουργούς που ξεχωρίζει.

Και αυτή τη φορά επιλέγει από την σύγχρονη σκηνή την Παυλίνα Βουλγαράκη και τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο, βασικός συντελεστής στην ακριβή της μπάντα με τον οποίο υπογράφουν και το τελευταίο τους άλμπουμ που γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας, σε ένα σπίτι, και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023.

VOX
Ιερά Οδός 16
Τηλ. κρατήσεων: 210 3475900

Δήμητρα Γαλάνη Παυλίνα Βουλγαράκη

Βιβλίο

Το λεξικό των χαμένων λέξεων, Pip Williams
Μτφρ. Λένια Μαζαράκη
Εκδ. Κλειδάριθμος

«Το 1901 οι συντάκτες του Λεξικού της Οξφόρδης ανακαλύπτουν ότι από τα λήμματά του λείπει η λέξη «δούλα».

Το Λεξικό των χαμένων λέξεων αφηγείται την ιστορία του κοριτσιού που την έκλεψε.

Η Εσμέ, ορφανή από μητέρα, περνάει τα παιδικά της χρόνια στο σκριπτόριο ενός μικρού οικήματος στην Οξφόρδη, όπου ο πατέρας της και μια ομάδα λεξικογράφων συγκεντρώνουν λέξεις για το πρώτο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.

Η Εσμέ κάθεται κάτω από το τραπέζι διαλογής. Μια μέρα πέφτει στο πάτωμα ένα χαρτί με τη λέξη «δούλα». Κανείς δεν το αναζητά. Η Εσμέ κρύβει το χαρτί στο μπαούλο μιας νεαρής υπηρέτριας και αρχίζει να μαζεύει κι άλλες λέξεις που οι άντρες χάνουν, απορρίπτουν ή και αγνοούν. Αυτές οι λέξεις τη βοηθούν να καταλάβει τον κόσμο.

Όσο περνούν τα χρόνια, η Εσμέ συνειδητοποιεί ότι κάποιες λέξεις θεωρούνται πιο σημαντικές από άλλες, κι ότι λέξεις και έννοιες που σχετίζονται με τα βιώματα των γυναικών συχνά δεν καταγράφονται. Έτσι αρχίζει να συγκεντρώνει λέξεις για ένα άλλο λεξικό: «Το λεξικό των χαμένων λέξεων».

Έξυπνη ιδέα, καλογραμμένη πλοκή και δυναμικές ηρωίδες, έχουν εκτοξεύσει το βιβλίο στα μπεστ σέλερ πρωτοεμφανιζόμενων. Σύντομα, εκτός από τα βιβλιοπωλεία, και στη μεγάλη οθόνη.

Το λεξικό των χαμένων λέξεων, Pip Williams Γαλάνη