Κοντοσούβλι. Το λες και… γεμίζει το στόμα σου. Τόσο νόστιμο, τόσο λαχταριστό. Βέβαια και προφανώς, θέλει μαστοριά η όλη ιστορία. Δεν είναι κάτι που απλά έβαλες στη σούβλα και έγινε. Κάθε άλλο…

Πρώτη ύλη, προετοιμασία, μαρινάρισμα, μικρά μυστικά του επαγγέλματος και «μάγκας» ψήστης, όλα αυτά μαζί, όταν είναι σωστά, οδηγούν στο τέλειο. Ψάξαμε και βρήκαμε 5 μαγαζιά στην Αθήνα που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια που θέσαμε για το κοντοσούβλι της καρδιάς μας! Ιδού…

Πού θα φας το καλύτερο κοντοσούβλι στην Αθήνα: Τα 5 μέρη που θα καταθέσεις τον μισθό σου

Εδώ θα φας καταπληκτικό κοντοσούβλι στην Αθήνα

Ρεμούτσικο

Άλλοι ορκίζονται αιώνια πίστη στα παϊδάκια του. Και άλλοι λιγώνονται και μόνο στη σκέψη πως θα φάνε αυτό το θείο κοντοσούβλι – έτσι πρέπει να είναι η γεύση στον παράδεισο!

Το Ρεμούτσικο έχει καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες ταβέρνες στην Ελλάδα ακριβώς χάρη στην ύψιστη ποιότητά του. Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι το best seller του, δεν λείπει από κανένα τραπέζι, γι’ αυτό και οι μύστες φροντίζουν να έχουν παραγγείλει από πριν, να τους το χουν κρατημένο – δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα.

Η εκλεκτή πρώτη ύλη, οι μελετημένες κοπές, το μαρινάρισμα μια μέρα νωρίτερα (με σκόρδο, πιπέρι, αλάτι και ρίγανη). Ψήνεται σιγά σιγά (3-4 ώρες) σε χαμηλή φωτιά και έρχεται αφράτο και λαχταριστό στο τραπέζι σου – μετά από λίγο μένει μόνο το πιάτο!

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος

Παραδοσιακό

Έλληνες και τουρίστες μαγεύονται από την ποιότητα των εδεσμάτων που προσφέρει αυτή η ταβέρνα στο Μοναστηράκι. «Παλαιάς κοπής» υπηρετεί με σεβασμό και γνώση την παράδοση, όπως μας κάνει εξ αρχής ξεκάθαρο μέσω του ονόματός της.

Τα κρέατα είναι ψημένα στην εντέλεια, οι τιμές προσιτές και οι μερίδες χορταστικές. Και μέσα σε όλα, ένα κοντοσούβλι… απ’ αλλού. Χωρίς ψεγάδι, με γεύση που σε κάνει την ώρα που τρως να σκέφτεσαι πως πρέπει να παραγγείλεις κι άλλο επειδή «αποκλείεται να μας φτάσει ρε παιδιά!»

Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα

Το Κουκλί

Άλλη μια ταβέρνα όνομα και πράμα – σερβίρει γαρ μόνο ομορφιές, μα τι Κουκλί είναι αυτό! Μία ψυχή σε δύο σώματα (σε Καλλιθέα και Άγιο Δημήτριο) και μια απαράμιλλη τεχνογνωσία που ικανοποιεί κάθε κρεατοφάγο εκεί έξω.

Πολλά τα δυνατά σημεία του μενού, αλλά το κοντοσούβλι είναι ίσως το best of. Επειδή ακριβώς οι ψήστες του μαγαζιού είναι «μαστόρια» μεγάλα. Για να βγει τέτοιο κοντοσούβλι-λουκούμι δεν απαιτείται τίποτα λιγότερο από την τελειότητα.

Θησέως 154, Καλλιθέα / Αγ. Δημητρίου 166, Άγιος Δημήτριος

Πιπινιός

Αυτή η ταβέρνα στη Σταμάτα σου φωνάζει… σταμάτα. Σε καλεί σαν σειρήνα, μυρίζεις από μακριά την τσίκνα και χαίρεται η ψυχούλα σου.

Τα της σούβλας είναι τα πιο φημισμένα καλούδια που βγάζει η κουζίνα, με το κοντοσούβλι να είναι τόσο καλό που δεν θα μας έκανε εντύπωση αν κάποια στιγμή άρχιζαν να το πηγαίνουν στους πελάτες πριν καν παραγγείλουν. Αφού αποκλείεται να μην πάρουν… Μέχρι και από προβατίνα το φτιάχνουν.

Πέππα 1, Σταμάτα

Ταβέρνα Τζίμης

Ένα θρυλικό μαγαζί στον Βύρωνα, με το κοντοσούβλι του να συνιστά το απόλυτο must. Δεν έχει τίποτα το δήθεν, τίποτα το ψεύτικο.

Η απλότητα και η αυθεντικότητα σχηματοποιούν την εικόνα και έχουν δημιουργήσει μια στρατιά πιστών που δεν το αλλάζουν με τίποτα. Διάσημων όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή μη!

Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας