Κοίτα έξω έχει πιάσει καλοκαίρι. Η εποχή χαλάρωμα θέλει. Η εποχή χαλάρωμα επιτάσσει. Είναι καιρός (κυριολεκτικά και μεταφορικά) να βγεις, με το ταίρι σου, με την παρέα σου, με όποιον εσύ θες τέλος πάντων. Και πού καλύτερα να ανθίσει η επικοινωνία από ένα τραπέζι γεμάτο εκλεκτούς μεζέδες για να πάνε κάτω ωραία τα κρασάκια, οι μπιρίτσες και τα συναφή; Σου έχουμε το καταλληλότερο μαγαζί για την περίσταση….

Πρωτοράκι Γιαγιά Κούκου. Απόλυτο respect για το όνομα, εν αρχή. Αυτό το μαγαζί στο Περιστέρι, με το καλημέρα, σου δείχνει πως είναι κάτι διαφορετικό από το μέσο όρο. Σου αποκαλύπτει επίσης τη διττή του φύση. Είναι «φάση» καφενείο, είναι και μεζεδοπωλείο γεμάτο με εκλεκτούς «σπιτίσιους» μεζέδες. Δύο σκέλη, μία κουζίνα.

Ναι, εδώ πρέπει να πατήσουμε το pause και να κλείσουμε τα μάτια για να ταξιδέψουμε νοερά σε ένα φιλόξενο χώρο με όμορφη παραδοσιακή διακόσμηση που σου ξυπνάει ταυτόχρονα το αίσθημα της οικειότητας αλλά και του ευχάριστου αιφνιδιασμού της ανακάλυψης. Γεύσεων, ανθρώπων, καταστάσεων.

Αυτοί οι μεζέδες θα σε ξετρελάνουν

Η κουζίνα δουλεύει στο φουλ για να φτάσουν σε μας μεζέδες που θα γεμίσουν γλυκά γλυκά την κοιλιά μας και θα κάνουν την καρδούλα μας να πεταρίσει από χαρά.

Έχουμε και λέμε: Διαφόρων ειδών πίτες, πεϊνιρλί μουσακά, κεμπάπ προβατίνας, κολοκυθοκεφτέδες, κριθαρότο, κοντοσούβλι κοτόπουλο, μπριζολάκια, μανιτάρια σωτέ, μια τυροκαυτερή «τούρμπο», πανσέτα, μπιφτεκάκι. Και απλώς σταθήκαμε σε μερικά από τα πιάτα που βρίσκονται στο τοπ, ποιοτικά.

μεζέδες
Τα μανιτάρια σωτέ είναι απο τους μεζέδες που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν πάρεις

Στην πραγματικότητα από την πρώτη στιγμή που θα σε φέρει ο δρόμος σε αυτό το μαγαζί στο Περιστέρι μια σκέψη θα καρφωθεί στο μυαλό σου: Πόσες φορές θα έρθεις για να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο. Και μόλις τον… τερματίσεις, πάλι από την αρχή. Πώς να αντισταθείς; Πιο σωστά, γιατί να αντισταθείς;

Η ζωή τέτοια θέλει. Παρέα, καλούς μεζέδες, φιλόξενη ατμόσφαιρα και στο φόντο να ακούγεται ηχητικό background η ευχάριστη βαβούρα συζητήσεων και γέλιων. Δεν ‘πα να… σκα ο τζίτζικας, αν όλα τα άλλα είναι όπως πρέπει, τότε η μόνη ζέστη που νιώθεις είναι αυτή στην καρδιά σου από το «περνάω καλά».

Σημείο αναφοράς και στέκι

Αν δεν είσαι ντόπιος ή γνώστης της περιοχής, βάλε το GPS και έχε το νου σου για ένα δρόμο κάθετο στη Θηβών. Σε περιμένει ένα μαγαζί που ενώνει πολλά με μοναδικό τρόπο, ένα στέκι με όλη τη σημασία της λέξης.

Δεν είναι τυχαίο που κοντά μια 10ετία τώρα είναι σημείο αναφοράς στο Περιστέρι, μια περιοχή της Αθήνας με πολλά και καλά μαγαζιά. Ξεχωρίζεις έτσι μόνο άμα ξέρεις πολύ καλά τη δουλειά σου, άμα επίσης ξέρεις πώς να το επικοινωνήσεις σωστά με το κόσμο.

Το Πρωτοράκι Γιαγιά Κούκου είναι από τα κορυφαία μέρη στην πρωτεύουσα για να απολαύσεις νόστιμους μεζέδες, ένας τίτλος τιμής για τον οποίο αξίζει να καμαρώνουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του.

Σημειωτέο πως το μαγαζί ανοίγει τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα και μετά, ενώ τα ΣΚ (που καλό ως απαραίτητο είναι να προνοήσεις να κάνεις κράτηση) η «σέντρα» γίνεται από το μεσημέρι – all day long συνεπώς…

Πρωτοράκι Γιαγιά Κούκου

Πελασγίας 7, Περιστέρι

Τηλ. Επικοινωνίας: 21 0577 1109

Instagram: prwtoraki_giagiakoukou