Η γοητεία της απλότητας, η διαχρονική αξία του «μαζί». Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κόσμος κοιτάζεται στα μάτια, εδώ τα κακά της μεγαλούπολης δεν έχουν αλλοιώσει την οικειότητα. Και ποιο το καλύτερο μέρος για να ανθίσει μια παρέα; Μα, ναι, μπροστά σε ένα τραπέζι με φαγητό, γεμάτο αγάπη…

Οι ρίζες αυτής της περιοχής, η προσφυγιά, μιλάει σε κάθε της τετραγωνικό εκατοστό. Ένας διάχυτος ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα, ένα «γεια» που βγαίνει από καρδιάς. Δίπλα στην Opap Arena, το γήπεδο της ΑΕΚ και καμάρι της πόλης, απλώνεται μια πολύβουη, χαρούμενη κοινότητα. Που τρώει μάλιστα πολύ καλά και μας προσκαλεί στο «σπιτικό» της!

Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα προσκυνήσεις το φαγητό σε αυτά τα 6 μέρη κι ας μην είσαι ΑΕΚτζής

Νέα Φιλαδέλφεια: 6 εξαιρετικά μέρη για φαγητό

Bocas Meze

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης μας ταΐζει μεζεδάκια που συνδυάσουν φαντασία και νοστιμιά! Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από αυτά που έχεις δοκιμάσει σε ένα χώρο που σε κερδίζει με το πού τον αντικρίζεις.

Σαν τα ισπανικά tapas bar, σαν τα τσιπουράδικα του Βόλου, εδώ έρχεσαι για να μοιραστείς, για να επικοινωνήσεις με τους δίπλα σου.

Προύσης 13, Nέα Φιλαδέλφεια

Μίστερ Λουκιδέλης

Ιστορική ταβέρνα, από αυτές που νικάνε το χρόνο και σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Ίσως το πιο δημοφιλές γαστρονομικό τοπόσημο στην περιοχή.

Ανάμεσα στην λεωφόρο Κηφισού και τη λεωφόρο Δεκελείας, κοντά στο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα μέρος που ο οίνος ευφραίνει ψυχή και καρδία…

Γεωργίου Παπανδρέου 81, Νέα Φιλαδέλφεια

Baratin

Καφές, brunch για… ζέσταμα και μετά υπέροχα πιάτα, μαγειρεμένα στην εντέλεια. Ένα μαγαζί για όλες τις στιγμές της ημέρας που φημίζεται, δικαίως, για την πληρότητα και την ποιότητα του καταλόγου των κρασιών του.

Στην κεντρική πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα μέρος που βρίσκει τις κατάλληλες ισορροπίες σε όλα του και γίνεται τόσο μα τόσο ξεχωριστό.

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια

Old Dog

Τελικά μπορείς να διδάξεις νέα κόλπα ένα… γέρικο σκυλί (Old Dog). Και αυτό να σε διδάξει τα δικά του. Η βάση, το καμάρι του μαγαζιού, είναι τα κοκτέιλ του, έχει άλλωστε βραβευτεί γι’ αυτά.

Είναι όμως απλώς μέρος του γενικότερου εκλεκτού συνόλου που σου προσφέρει. Bonus, μια από τις καλύτερες ταράτσες σε όλη την Αθήνα.

Brunch, προσεγμένο bar food και epic γλυκά, συνθέτουν ένα μενού στο οποίο δύσκολα θα αντισταθείς – και γιατί να περιοριστείς;

Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια

Pastabar

Χωρίς ιταλικό θα σε αφήναμε; Όχι δα! Πόσο μάλλον που στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ένα μαγαζί που κατέχει την τέχνη του αντικειμένου όσο ελάχιστοι.

Ζυμαρικά και πίτσα για όλα τα γούστα, σε χορταστικές μερίδες και προσιτές τιμές. Δεν σου πουλάει τίποτα «δήθεν», είναι παρεΐστικο και γι’ αυτό έχει αγαπηθεί τόσο.

Λεωφόρος Δεκελείας 136, Νέα Φιλαδέλφεια

Ντεμέκ

Ένα μεζεδοπωλείο που μιλάει απευθείας στην καρδιά. Λίγα και καλά πιάτα, ενώ η ρακή ρέει άφθονη, τι θα ‘ταν η ζωή χωρίς αυτές τις στιγμές ευτυχίας;

Από τα πιο φιλόξενα μαγαζιά εκεί έξω, δεν είναι τυχαίο πως έχει φανατικούς πελάτες που δεν το αλλάζουν με τίποτα και κανένα άλλο.

Ν. Τρύπα 1-3, Νέα Φιλαδέλφεια