«Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, είναι η νύχτα ζεστή / Κάπου υπάρχει μια καντίνα αραγμένη, ίσως τη βρούμ’ ανοιχτή» τραγουδούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και λέμε να ακούσουμε την προτροπή του κινώντας προς αυτήν την υπέροχη περιοχή της Αθήνας.

Με μια μικρή, αλλά σημαντική διαφορά: Δεν θα ψάξουμε για… καντίνα, αλλά για μαγαζάρες. 10 τον αριθμό, που στέκονται όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο και προσφέρουν στους πελάτες τους το μέγιστο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα.

Πάμε μια βόλτα στην περιοχή της Αθήνας που έχει τα ιδανικότερα εστιατόρια για την εποχή: 10 επιλογές για να φας υπέροχα

Βουλιαγμένη: Μια περιοχή της Αθήνας που τραβάει σαν μαγνήτης κόσμο από παντού

Moorings

Από τα πλέον γνωστά μαγαζιά στην Παραλιακή, έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια ορίζοντας το ποιοτικό.

Από το πρωί ως το βράδυ, το Moorings είναι μια επιλογή για όλους όσοι ζητούν το κάτι παραπάνω από το… παραπάνω. Το μενού είναι καθαρά μεσογειακό και ταιριάζει γάντι με το περιβάλλον.

Μαρίνα Βουλιαγμένης  

Λουιζίδης

Μια από τις πιο αγαπημένες και παλιές οικογενειακές ταβέρνες στα νότια της Αττικής, φημίζεται για τα μαγειρευτά της αλλά και τα ψαρικά της.

Εδώ σε κερδίζει η γεύση, η απλότητα. Η αξία του κλασικού, του διαχρονικού. Γι’ αυτό και τόσος κόσμος δεν το αλλάζει με τίποτα.

Πάμε μια βόλτα στην περιοχή της Αθήνας που έχει τα ιδανικότερα εστιατόρια για την εποχή: 10 επιλογές για να φας υπέροχα

Ερμού 2

Labros Restaurant

Μια ψαροταβέρνα που βάζει τον πήχη πολύ ψηλά, που δείχνει σε όλους πώς γίνεται. Από το 1889 (!) λειτουργεί, προφανώς αυτή η μακροβιότητα είναι από μόνη της ISO ποιότητας.

Ένας εκλεκτός γαστρονομικός προορισμός σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας, που παντρεύει αρμονικά την παράδοση με το γκουρμέ.  

Λεωφόρος Ποσειδώνος 20

Agora Riviera

Και να πώς οι Κυκλάδες γίνονται… περιοχή της Αθήνας! Ναι, είναι αυθεντικά νησιώτικο το περιβάλλον, οι γεύσεις. Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία που σε γαληνεύει, σε ταξιδεύει.

Μίνιμαλ αισθητική και κορυφαία μεσογειακή κουζίνα σε ένα χώρο που πολλοί οργανώνουν γάμους και βαπτίσεις, και πολύ καλά κάνουν, σε τέτοιες εκλεκτές περιστάσεις θες κάτι το εντελώς ξεχωριστό.

Ηλίου & Ιούς γωνία

Ιθάκη

Μεσογειακές και ιαπωνικές γεύσεις ενώνονται με τρόπο μαγικό και έχουμε να κάνουμε με ένα ρεστοράν που από μόνο του κάνει προορισμό αυτήν την περιοχή της Αθήνας.

Με ηχητικό background τα κύματα και εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, σε περιμένουν μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου, σε ένα χώρο που σαγηνεύει με την αισθητική του.

Απόλλωνος 28

Pelagos

To εστιατόριο του Four Seasons Astir Palace περισσότερο από όλα σε κάνει να το θαυμάζεις. Δημιουργικότητα, ιδέες, φαντασία και εκτέλεση, όλα βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Μια fine dining εμπειρία βραβευμένη με 1 αστέρι Michelin, συνώνυμο της πολυτέλειας σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας.

Απόλλωνος 40

Casanova

Για όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα, αυτή η περιοχή της Αθήνας έχει να τους προσφέρει κάτι το πραγματικά εξαιρετικό. Γοητευτικό όπως το Casanova!

Η πίτσα του είναι από τις κορυφαίες στα νότια προάστια, γενικώς το μενού είναι γεμάτο με επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν και σε ικανοποιήσουν απόλυτα.

Άρεως 2

Πάμε μια βόλτα στην περιοχή της Αθήνας που έχει τα ιδανικότερα εστιατόρια για την εποχή: 10 επιλογές για να φας υπέροχα

Εν Πλω

Ακόμα ένα μαγαζί που έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξας σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας. Ένας γαστρονομικός παράδεισος κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Όλα είναι εκλεπτυσμένα, ενώ έχει δοθεί η μέγιστη σημασία ακόμα και στη φαινομενικά πιο μικρή λεπτομέρεια. Δεν φτάνεις αλλιώς στην κορυφή.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 4

Uva Wine

Ένα wine bar που κάνει τη διαφορά με τον τρόπο του. Δείχνει πως δεν χρειάζεται να φωνάζεις πολύ για να ακούγεσαι δυνατά.

Καλό κρασί και άρωμα Ιταλίας είναι οι συνδετικοί κρίκοι μιας πολύ όμορφης ιστορίας, που αποτελεί μια υπέροχη εμπειρία σε πολλαπλά επίπεδα.  

Αγίου Παντελεήμωνος 23

Τυλιχτό Βουλιαγμένη

Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας street food και σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας το βρίσκεις λαχταριστό και σούπερ σε αυτό το μαγαζί, που μετά την επιτυχία του στο κέντρο (Μοναστηράκι) είπε να κατηφορίσει και στα νότια – και πολύ καλά έκανε.

Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι το μυστικό της φοβερής γεύσης. Μαζί το ότι αισθάνεσαι πως δεν είσαι πελάτης, αλλά καλεσμένος σε ένα φιλόξενο σπιτικό.

Αγίου Παντελεήμωνος 15