Κλασικές αξίες της νυχτερινής ζωής και της γεύσης, ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά και μουσική και μια πόλη που πάλλεται στους ανοιξιάτικους ρυθμούς.

Μπαρ

Μπρίκι

Ένα από τα πιο κλασικά στέκια της πόλης, σταθερά στην πλατεία Μαβίλη, το Μπρίκι, με την ιδιαίτερη διακόσμηση στον εσωτερικό του χώρο όπου «πρωταγωνιστεί» το ξύλο, καθαρά ποτά, τίμιες τιμές και flirty ατμόσφαιρα είναι το μέρος που θα κάνει το βράδυ σου ξεχωριστό.

Το καλύτερο spot: Στο πάσο κάτω από το τεχνητό δέντρο στην καρδιά του μπαρ. Ανοιχτό και τα μεσημέρια για καφέ ή ένα soft drink.

Δορυλαίου 6, Αθήνα (Αμπελόκηποι)
Τηλ:
210 6452380

Προτάσεις: Πού θα φας, πού θα βγεις, πού θα πιεις

Εστιατόριο

Ταβέρνα του Οικονόμου

Το μαγαζί που άνοιξε ο Γιάννης Οικονόμου το 1930, στέκει στο ίδιο σημείο, αναλλοίωτο έως σήμερα τιμώντας τις καθαρές γεύσεις και την αυθεντική ελληνική κουζίνα μοναδικά. Τους τοίχους κοσμούν μεταξοτυπίες από γνωστά έργα Ελλήνων ζωγράφων, όπως Ψυχοπαίδης, Σταθόπουλος, Φασιανός.

Από τις κατσαρόλες και τα ταψιά θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε λαδερά, μαγειρευτά, φουρνιστά, πίτες. Τηγάνι δεν έχει, ούτε σαγανάκια και μεζεδάκια. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού η μπριζόλα, χοιρινή και μοσχαρίσια. αμπελοφάσουλα, κολοκυθάκια λαδερά, κόκορας κοκκινιστός, κουνέλι στιφάδο, αρνί στο φούρνο με πατάτες.

Στην κάβα επιλεγμένες ετικέτες από σημαντικούς Έλληνες οινοποιούς σε value for money τιμές.

Τρώων 41, Αθήνα (Άνω Πετράλωνα), 118 51
Τηλ:
210 3467555

Θέατρο

«Καρδιά του Σκύλου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Κιβωτός

Η «Καρδιά του Σκύλου» γράφτηκε το 1925, αλλά δεν δημοσιεύτηκε στη Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1987, λόγω λογοκρισίας.

Πρόκειται για ένα ευφυές μείγμα σατιρικής και φιλοσοφικής λογοτεχνίας που ακροβατεί στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και του ρεαλισμού, θίγει θέματα που αφορούν τη φύση και την ατομική ταυτότητα και εγείρει ερωτήματα για τις συνέπειες των κοινωνικών πιέσεων και της επιστήμης.
Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Πρεομπραζένσκι που μαζί με τον βοηθό του, δόκτορα Μπρομεντάλ επιχειρούν ένα τολμηρό ιατρικό πείραμα.

Μεταμοσχεύουν την υπόφυση και τους όρχεις ενός νεκρού άνδρα σε έναν αδέσποτο σκύλο ονόματι Σάρικ με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο ανθρώπου.

Το πείραμα δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση, καθώς ο σκύλος Σάρικ μετατρέπεται σταδιακά σε άνθρωπο αγροίκο που διαλύει τη γαλήνη της καθημερινότητας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση του δημιουργού του.

Ερμηνευτές: Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σπύρος Σέτσικας.

Προτάσεις Η καρδιά του Σκύλου

Μουσική

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έρχεται με «Το Carousel» στο Θέατρο Παλλάς

13 Απριλίου 2024 – 14 Απριλίου 2024

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα υποδέχεται την άνοιξη με μια μαγική παρέα. Μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, καλλιτέχνες του δρόμου: σε μια βραδιά που θα θυμίζει ξεφάντωμα μίας άλλης εποχής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα οδηγεί στο θέατρο Παλλάς μία στρατιά από κάθε λογής καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών.

Το Carousel της Ευανθίας είναι ένα γαϊτανάκι από ερμηνευτές που θα ανέβουν στη σκηνή του Παλλάς για να ενθουσιάσουν και να μαγέψουν το κοινό που θα ταξιδέψει μαζί τους σε άλλους, πιο ρομαντικούς και αθώους καιρούς.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την παράσταση 11 δεξιοτέχνες μουσικοί, που γεμάτοι πάθος και αγάπη ξεσηκώνουν πάντα το κοινό στις εμφανίσεις της.

Συνεχίζοντας μία απίστευτη συναυλιακή χρονιά, μετά τα sold out live στο Ηρώδειο, το Κολέγιο Αθηνών και τo Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα υποδέχεται την άνοιξη με διονυσιακή χαρά, στήνοντας για το κοινό της μία παρέλαση ακροβατών, ταχυδακτυλουργών, ζογκλέρ και μάγων στο Θέατρο Παλλάς στις 13 και 14 Απριλίου.

Θέατρο Παλλάς
Συνεδριακό Κέντρο, Citylink, Βουκουρεστίου 5, 10564 Αθήνα
+302103213100

Ατζέντα: Πού θα φας, πού θα βγεις, πού θα πιεις Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σινεμά

Μέσα στη Μέρα (Uriui Haru / In Our day, Δραματική)

Διάρκεια: 83′

Μια πρώην ηθοποιός γνωρίζει μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Ένας καταξιωμένος ποιητής, ο οποίος παλεύει με την στέρηση του αλκοόλ και του τσιγάρου, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του.

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-σου
Με τους: Σονγκ Σουνμί, Κιμ Μιν-Χι, Γκι Τζου-μπονγκ
Πού παίζεται: Άστυ (Κοραή 4, τηλ.: 2103221925)

Βιβλίο

Η τριλογία του φασισμού

Carlo Lucarelli
μτφρ. Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα μουντό καλοκαίρι: Μάιος του 1945. Μετά την απελευθέρωση, η αναρχία. Περιοχές ολόκληρες της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο πάνοπλων ανταρτών.

Ένας παλιός γνώριμος του επικηρυγμένου επιθεωρητή Ντε Λούκα, μέλος της αντιστασιακής αστυνομίας, τον βρίσκει καθώς προσπαθεί να διαφύγει προς τη Ρώμη και τον υποχρεώνει να συνεργαστεί στη διαλεύκανση μιας άγριας ομαδικής δολοφονίας.

Ο Κάρλο Λουκαρέλι γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα, από εκείνα όμως που η ιστορία τους και οι ήρωές τους κινούνται στη βάση κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, ενώ κίνητρα και άλλοθι εντοπίζονται στη στέρηση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων.

Η τριλογία διαδραματίζεται με φόντο την Ιταλία κατά τη διάρκεια του φασιστικού καθεστώτος, υπό την εξουσία του Μουσολίνι.

Προτάσεις Η τριλογία του φασισμού