Βραβευμένα ελληνικά κρασιά και πιο συγκεκριμένα 33 παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο και πάνω από 150 ελληνικά κρασιά θα παρουσιαστούν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων με γευστικές δοκιμές, wine-pairing, δείπνα και masterclass στο Λονδίνο.

Τα 50 Great Greek Wines θα κάνει το πρώτο τους Road Show στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Development Manager του 50 GGW, Γρηγόρη Μιχαήλο DIP WSET, την Τετάρτη 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο Walk Around Tasting στην καρδιά του Λονδίνου, στην περιοχή Σόχο, σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στο China Exchange.

Τα ελληνικά κρασιά που θα πρωταγωνιστήσουν

Η αίθουσα Monchu Hall θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από 33 οινοποιεία σε Ελλάδα και Κύπρο, (ανάμεσα στους νικητές του 50 GGW) οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους αποκλειστικά και μόνο σε επαγγελματίες της βρετανικής αγοράς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κρασιά, τα οποία έχουν μπει στη 50 GGW | The List όσο και άλλες επιλεγμένες ετικέτες από το portfolio των παραγωγών με σκοπό το ευρύ κοινό να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για τα κρασιά των συμμετεχόντων οινοποιείων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κορυφαίες προσωπικότητες της αγοράς αλλά και εισαγωγείς κρασιού. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πρώτη μας παρουσία στην αγορά του Λονδίνου ξεκινάει με πάνω από 30 οινοποιεία και με τους καλύτερους οιωνούς», αναφέρει ο Γρηγόρης Μιχαήλος.

Την Τρίτη 28 Μαΐου, ο Stefan Neumann MS και ο Γιάννης Καρακάσης MW θα παρουσιαστούν στην αγορά του Λονδίνου ένα high-end Masterclass για 40 άτομα που θα περιλαμβάνει 18 επιλεγμένες ετικέτες από τη φετινή λίστα του 50 GGW.

Οι τριήμερες δράσεις για την παρουσίαση του κρασιού θα ολοκληρωθούν με μια συνεργασία με το εστιατόριο Ekstedt at the Υard, του βραβευμένου με Michelin σεφ Niklas Ekstedt, όπου στις 29 Μαΐου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα food and wine-pairing δείπνο για περίπου 40 υψηλού αγοραστικού προφίλ Λονδρέζους καταναλωτές.

Ο ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης MW αναφέρει πως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη αγορά για την Ελλάδα, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και αναγνώρισης για τα ελληνικά κρασιά.

«Μέσω μιας σειράς στοχευμένων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους Άγγλους πιο κοντά στην ιδέα του greatness και να δώσουμε μια σύγχρονη εικόνα της ελληνικής οινικής βιομηχανίας και των βημάτων που έχουν γίνει.  Για φέτος, φιλοδοξούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελέσει τον κορυφαίο “σταθμό” των δράσεων προβολής που οργανώνουμε σε πολλές διαφορετικές αγορές, συνεχίζοντας τη στόχευση σε υψηλού προφίλ επαγγελματίες. όπως συνέβη πέρσι με την “ηχηρή” παρουσία μας στο Βισμπάντεν και το Συμπόσιο των Masters of Wine».

«Η στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε θέσει ενισχύεται με πολλές παράλληλες ενέργειες σε αυτού του είδους τις δράσεις, όπως η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου digital book στα Αγγλικά 162 σελίδων, που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα greatgreekwines.com και αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του 50 GGW προς όλες τις αγορές του κόσμου» συμπληρώνει ο Γιάννης Καρακάσης.

Διαβάσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση στο 50GGW.com

*Photo Credits: 50 Great Greak Wines Instagram