Στη σημερινή εποχή το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να βρεις καλό σουβλάκι. Είναι να βρεις κακό σουβλάκι. Είναι πια τέτοιος ο τρόπος που γίνονται όλα, ώστε πρέπει να είσαι πάρα πολύ ανίκανος για να μην έχεις ένα έστω αξιοπρεπές σουβλάκι. Όπως το έχουν τραγουδήσει και οι Χατζηφραγκέτα «ένα σουβλάκι είχες να φτιάξεις, δε σου πάμε να κάνεις κι αστροφυσική, πεντέ πατάτες λίγο γύρο μια ντομάτα, κάντα να τρώγονται να φάμε δηλαδή».

Το γράφουμε σχηματικά, προφανώς κανείς δε θα ήθελε να φάει ένα κακό σουβλάκι, αλλά θα ήθελε να δοκιμάσει κάποια στιγμή κάτι που να ξεχωρίσει. Είτε όντως να κάνει τη διαφορά είτε να σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως τρως κάτι διαφορετικό. Κι αυτό το δεύτερο συμβαίνει συνήθως με το να κατακτάς πρώτα την όραση και μετά την όσφρηση και τη γεύση. Κοινώς, με το μέγεθος.

Στην Αθήνα δεν είχαμε συνηθίσει τα θηριώδη τυλιχτά, αλλά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλο και συχνότερα σουβλατζίδικα που έχουν επιλογή πίτας μεγαλύτερου μεγέθους και τη γεμίζουν εις διπλούν σε σχέση με το κανονικό τυλιχτό.

Το πιο θηριώδες σουβλάκι που έχεις δει στην Αθήνα: Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις να δαγκώνεις

Σουβλάκι εις διπλούν

Ένα τέτοιο spot είναι και το Πιάτσα Τυλιχτό στην Πανόρμου, έξω από το μετρό, όπου το μέγεθος είναι τέτοιο που ψιλοτρομάζεις γιατί το τυλιχτό δεν είναι για να το τεμαχίζεις, αλλά να μπαίνει ολόκληρο στο στόμα. Κι αυτό σίγουρα δε χωράει. Οκ, όπως το διαβάζουμε, κατανοούμε πως υπάρχει σεξουαλικό υπονοούμενο, αλλά απέχουμε από τέτοιες σκέψεις.

Εκεί λοιπόν, το σουβλάκι είναι σίγουρα διπλάσιο από το κανονικό, ενώ αν θες το νορμάλ μέγεθος, έχεις την επιλογή να βάλεις διπλό καλαμάκι στο τυλιχτό. Έχει επίσης και μεγάλη ποικιλία στα κρεατικά που μπορείς να βάλεις.

σουβλάκι

Στα συν του μαγαζιού είναι ότι έχει και meat free επιλογές, μπορεί να εξυπηρετήσει κι έναν vegan, ενώ, παραδόξως, το γεγονός ότι κάνει και μπέργκερ, δεν επηρεάζει την ποιότητα στο τυλιχτό. Γιατί, να είμαστε ειλικρινείς, μαγαζί που κάνει και σουβλάκι και μπέργκερ ή, ακόμα ακόμα, και πίτσα, δεν είναι για να το πολυεμπιστεύεται.

Γενικώς πάντως, στο Πιάτσα Τυλιχτό έχουμε δει να μην τις τσιγκουνεύονται τις ποσότητες, όχι μόνο στο τυλιχτό, αλλά και στις μερίδες και στις ποικιλίες. Γι’ αυτό και θα σου φανούν οι τιμές λίγο πιο τσουχτερές. Αν όμως με ένα σουβλάκι έχεις σκάσει, τότε τα 3.80 ή τα 5.50 για διπλή ποσότητα, φαντάζουν δικαιολογημένα.

Λαρίσης 33, Μετρό Πανόρμου, 2130500900