Σαν το κέντρο έχει; Δεν έχει. Και εδώ στο Intronews το τιμάμε δεόντως, ποικιλοτρόπως. Κάτι που θα δείξουμε εκ νέου κάνοντας zoom στην… περιλάλητη οδό Κολοκοτρώνη. Ένας δρόμος της Αθήνας τόσο ξεχωριστός, γεμάτος από μαγαζάρες που (τόσο) αγαπάμε.

Από το ύψος της Σταδίου ως την Αιόλου, ένας μικρόκοσμος μέσα στη μεγαλούπολη αποκαλύπτεται. Τίποτα δεν λείπει, τα πάντα θα τα βρεις. Ωραίος κόσμος, μουσικάρες, φαγητάρες, events, party, μα τι άλλο να ζητήσεις; Στην καρδιά της Αθήνας χτυπάει και η δική μας, δυνατά…

Και είσαι φουλ κομπλέ: Ο δρόμος της Αθήνας με τις μαγαζάρες που κάνουν… ΠΑΜ!

Οδός Κολοκοτρώνη: Ένας δρόμος της Αθήνας με μαγαζιά high level

The Bank Job

Πολυβραβευμένο και φουλ δημοφιλές, αυτό το μπαρ έχει δικαίως χτίσει φήμη ως ένα από τα καλύτερα στο κέντρο. Στο χώρο που κάποτε βρισκόταν η Γενική Τράπεζα (ιδού η έμπνευση για το όνομα) το The Bank Job είναι… λίρα εκατό για τη διασκέδασή σου.

Μίνιμαλ διακόσμηση, αλλά όλα τα άλλα στο μάξιμουμ, καθώς μπορείς να απολαύσεις μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ εκεί έξω, καθώς και φοβερά πάρτι, κατανοώντας παράλληλα ακριβώς το γιατί η Κολοκοτρώνη είναι τόσο δημοφιλής δρόμος της Αθήνας…

Κολοκοτρώνη 13

Noel

Εδώ είναι κάθε μέρα… Χριστούγεννα (αυτό σημαίνει στα γαλλικά το Noel)! Με την έννοια πως η διάθεση είναι γιορτινή και αισθάνεσαι τόσο άνετα σαν (να ‘σαι) στο σπίτι σου.

Το ντιζάιν και η αισθητική του χώρου ξετρελαίνουν Έλληνες και ξένους, οι τουρίστες ειδικά, το έχουν στα must της λίστας τους με τα “to go”.

Καφές, φαγητό, ποτό δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάτι και να μην μείνεις κάτι λιγότερο από… απόλυτα ικανοποιημένος.

Κολοκοτρώνη 59Β

Bartesera

Διαχρονικό και φημισμένο, καταφέρνει συνεχώς να είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων παρά τον ανταγωνισμό. Γίνεται καλύτερο χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα του, τη μοναδική του ατμόσφαιρα, γενικώς όλα εκείνα τα στοιχεία που το έκαναν τόσο αγαπητό.

Αν η Κολοκοτρώνη έγινε αυτός ο cool δρόμος της Αθήνας που ξέρουμε όλοι σήμερα, το οφείλει εν πολλοίς στο Bartesera που ήταν από αυτά που όρισαν την τάση και την πορεία των πραγμάτων. Μια μικρή στοά και είσαι «μέσα», μια εξαιρετική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.

Κολοκοτρώνη 25

42 Barstronomy

All day στέκι, στην είσοδο της Στοάς Μπολάνη, από αυτά τα μαγαζιά που δεν φαίνονται και πολύ απ’ έξω, αλλά όταν τα δεις τελικά από κοντά, τα… βλέπεις όλα. Με την καλή την έννοια. Ανανέωσε μάλιστα το μενού του και έγινε ακόμα πιο θελκτικό.

Ιδανικό για καφέ και brunch, για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο μεσημεριανό, ενώ τα κοκτέιλ του έχουν γράψει ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα. Ένα μέρος που αποπνέει high class αέρα.

Kολοκοτρώνη 3

Amber

Σικάτο και αρχοντικό, το Amber αρέσει και αρέσει πολύ. Για καφεδάκι και brunch, αλλά και γενικώς για μια κουζίνα πολύ πάνω του μέσου όρου, πριν κλείσεις τη βραδιά απολαμβάνοντας τα ποτάκια σου.

Ναι, ναι, είναι για όλες τις ώρες της ημέρας, για κάθε ημέρα. Αυτός ο σπέσιαλ δρόμος της Αθήνας έχει ακόμα ένα σημείο αναφοράς.

Κολοκοτρώνη 38-40

Kolokotroni 9

Δεν χάνουμε χρόνο με το «πού είσαι εσύ;», μας το λέει από τη διεύθυνση, ο δρόμος της Αθήνας που τόσο αγαπάμε μας «φωνάζει» με κάθε τρόπο!

Καφέ το πρωί, ποτά και κοκτέιλ από το απόγευμα κι έπειτα, η ζωή δεν θέλει πολλά για να είσαι χαρούμενος και πλήρης. Μια σταλιά μαγαζί, αλλά τόσο μεγάλο σε όλα του. Το νιώθεις δικό σου τόπο…

Κολοκοτρώνη 9

Barley Cargo

Ένα beer bar με industrial αισθητική, γεμάτο από εξαιρετικές μπίρες, από την Ελλάδα και τα ξένα. Θα βρεις και τους μεζέδες που θα συνοδέψουν τη φάση, αλλά μη γελιέσαι: Εδώ κουμάντο κάνει η…  βύνη και ο λυκίσκος!

Και κάπως έτσι, γη Κολοκοτρώνη γίνεται ένας δρόμος της Αθήνας με κάτι από Βερολίνο. Στην υγειά μας!

Κολοκοτρώνη 6

Σχεδία Home

Το ότι η Κολοκοτρώνη είναι ένας δρόμος της Αθήνας που ξέρουν άπαντες οφείλεται ξεκάθαρα στην πληθώρα επιλογών που προσφέρει. Εδώ λειτουργεί ένας μοναδικός χώρος αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας.

Να πώς μας συστήνεται: «Το Σχεδία home δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, προσφέροντας παράλληλα έμπνευση, αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τον καλύτερο καφέ, το γευστικότερο φαγητό, μοναδικά κοκτέιλ, υπέροχη μουσική, είδη δώρων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, εργαστήρια και πολλά άλλα».

Κολοκοτρώνη 56