Από την ημέρα που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, οι fans της μουσικής πρόσεξαν μία ομοιότητα με εικόνες από τα εξώφυλλα των αγαπημένων τους pop, funk και disco άλμπουμς της δεκαετίας του 70′ και του 80′.

Από τους Parliament Funkadelic μέχρι τους Daft Punk λίγες δεκαετίες αργότερα, η μουσική είχε «προβλέψει» την εικόνα του βαθέως σύμπαντος. Τι μας κρύβουν;

Ο φουτουρισμός ήταν μεγάλη τάση κατά την δεκαετία του 70 και 80, έτσι οτιδήποτε αφορούσε το διάστημα, τους γαλαξίες, την αστροφυσική και τα διαστημόπλοια ήταν παντού. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πόσο μεγάλο φαινόμενο έγινε για τον κινηματογράφο και γενικότερα την pop κουλτούρα η τριλογία «Πόλεμος των Άστρων», η οποία είχε διαγαλαξιακό θέμα.

Ποιος θα ξεχάσει την «αστρονομική» όπερα του Χέιντεν «Il mondo della luna» ή τα βίντεο κλιπ των Ziggy Stardust και το θρυλικό εξώφυλλο των Pink Floyd «Dark Side of the Moon».

Μουσική και διάστημα πάνε μαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι στις αποστολές Voyager 1 και Voyager 2 της NASA την δεκαετία του 70′, όλες οι disco επιτυχίες συμπεριλήφθηκαν στο σκάφος ώστε να έχουν να τις ακούνε οι αστροναύτες

Ναι, το διάστημα είναι πολύ «groovy».

James Webb

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Eminem: Ο «θεός της ραπ» επιστρέφει με το άλμπουμ «Curtain Call 2»

Βήτα Πεις: Μετά τον ΛΕΞ μας χάρισαν απλόχερα την πιο true hip hop βραδιά της τελευταίας 20αετίας

Η Έφη Θώδη διασκευάζει το «Madame» σε πανηγύρι στην Ηλεία – Το λέει καλύτερα και από τον Trannos