Πώς πέρασαν δύο χρόνια; Πώς πέρασαν 4 χρόνια για την ακρίβεια, από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Black Panther και ήταν προάγγελος του Infinity War..; Σε αυτό το διάστημα όλο το σύμπαν της Marvel εξελίχθηκε με ραγδαίο τρόπο και η εποχή των Avengers είναι πια σούπερ μακρινή. Ο Dr. Strange και ο Spider-man είναι που οδηγούν τις εξελίξεις, ο Thor ζει σε δικό του κόσμο και από το παρελθόν υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό για τη Γουακάντα.

Στο sequel που τιτλοφορείται Wakanda Forever, οι σεναριογράφοι κλήθηκαν να βρουν τρόπο να τιμήσουν τον θάνατο του Chadwick Boseman και να βρουν ποιος θα τον αντικαταστήσει. Από το πρώτο επίσημο trailer αυτή η επιλογή είναι η αδερφή του η Shuri.

Στη δεύτερη ταινία του Black Panther ο κενός θρόνος της Γουακάντα, γίνεται ένα νέο που εξαπλώνεται γρήγορα. Και αρκετοί από άλλα κρυφά και δυνατά έθνη θα επιχειρήσουν να βγουν στον αφρό για να διεκδικήσουν τη βασιλεία και να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο της Γουακάντα για δόλιους σκοπούς. Ένας απ΄αυτούς είναι και ο Namor, ο οποίος για τις ανάγκες της ταινίας δεν θα είναι ο ηγέτης της Ατλαντίδας, αλλά ο ηγέτης του Ταλοκάν.

Με το Black Panther 2 δηλαδή, το MCU επεκτείνεται στην αζτεκική μυθολογία και φέρνει μπρος την δική του εκδοχή του Aquaman, με τους αμφίβιους ανθρώπους να ετοιμάζονται για σύγκρουση με τη Γουακάντα.

Στα κόμικς υπάρχει ως αναφορά η σύγκρουση της Shuri με την Ατλαντίδα για πράξεις που έκανε στη Γουακάντα ο Namor στο παρελθόν, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στο κατά πόσο θα συνδεθεί η ταινία με τα κόμικς.

Το Black Panther 2 κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου.

Black Panther

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ο Darth Vader πέθανε, ζήτω ο… νέος Darth Vader: Η τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει το σινεμά

Blonde: Ένα βραβείο Όσκαρ για την Ana De Armas, έναν κάδο σκουπιδιών για την ταινία

Η τρίτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τη μούσα του, Emma Stone, απέκτησε τίτλο – Στο καστ και ο Willem Dafoe