Όσοι βρέθηκαν τον Μάιο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, παρακολούθησαν τη μικρού μήκους «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνίστρια την μούσα και πολύ καλή του φίλη Emma Stone, σε ένα event που έγινε μονοπώλησε τις καλλιτεχνικές ειδήσεις.

Τώρα, που έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία μεγάλου μήκους δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη, η οποία δεν ήταν άλλη από την «Ευνοούμενη», ανακοινώνεται νέα ταινία με πρωταγωνίστρια και πάλι την Emma Stone. 

Η ταινία αυτή έχει και επίσημα όνομα. Θα λέγεται «And» (=Και).

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει προ των πυλών την επόμενη κινηματογραφική δουλειά του. Πρόκειται για την επερχόμενη ταινία του με τίτλο «And», η οποία θα είναι μια παραγωγή της Searchlight Pictures και σε αυτήν θα δούμε γνώριμους, αλλά και νέους συνεργάτες του.

Ο δρόμος του Λάνθιμου θα συναντήσει για ακόμα μια φορά αυτόν της Emma Stone, ενώ στην ταινία θα παίζουν επίσης οι: Γουίλεμ Νταφό, ο Τζέσι Πλέμονς και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ.

Λεπτομέρειες για τη πλοκή της ταινίας δεν έχουν γίνει γνωστές, πάντως, για το σενάριό της, ο Γιώργος Λάνθιμος θα συνεργαστεί για άλλη μία φορά με τον Ευθύμη Φιλίππου.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα στη Νέα Ορλεάνη.

Από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής Searchlight, οι διευθυντές της Ντέιβιντ Γκρίνμπαουμ και Μάθιου Γκρίνφιλντ δήλωσαν τα εξής:

«Το να δουλεύουμε με τον Γιώργο συνεχίζει να είναι ένα highlight για εμάς, κι αυτό είναι ένα ακόμα πραγματικά αυθεντικό πρότζεκτ που κάνει τη δουλειά του να ξεχωρίζει. Το να ξανασυνεργαζόμαστε με την Έμμα, τον Τζέσι, τον Γουίλεμ και τη Μάργκαρετ όπως και με την Elemnet και τη Film4 είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα».