Η Barbie γνώρισε την αποθέωση από την πρώτη κιόλας στιγμή που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 775 εκατ. δολάρια στις πωλήσεις εισιτηρίων. Και φαίνεται πως άφησε το στίγμα της περισσότερο απ’όσο θα φανταζόταν και η ίδια η Γκρέτα Γκέργουικ.

Η ταινία είναι -εκτός των άλλων- και ένα έντονο κατηγορητήριο για την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση των σχέσεων των δύο φύλων, κι αυτό όπως αποδεικνύεται, επηρέασε και τα αληθινά ζευγάρια που πήγαν να παρακολουθήσουν την Barbie μαζί.

Barbie ρεκόρ εισπράξεων

Μετά την προβολή της Barbie, πολλές γυναίκες έγραψαν την ιστορία τους στα  social media, εξηγώντας πως η ταινία τους έκανε να αναθεωρήσουν για τη σχέση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα βίντεο στο TikTok, όπου μια γυναίκα δήλωσε πως η ταινία την έκανε να αντιληφθεί πως ο σύντροφός της, της συμπεριφερόταν με απαξιωτικό τρόπο. Και το αποτέλεσμα ήταν να τον χωρίσει.

«Σε ευχαριστώ, ‘Barbie’ που με ενδυνάμωσες, που μου έδωσες αυτοπεποίθηση, που με έκανες να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω κάτι καλύτερο».

Μια άλλη γυναίκα, που χώρισε κι εκείνη, είπε πως παρακολούθησε την ταινία μαζί με τον φίλο της, και πως οι αντιδράσεις του ενόσω την έβλεπαν την έκαναν να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να χωρίσουν.

Σε επικοινωνία της με τη HuffPost, η γυναίκα είπε ότι «είναι καλό παιδί, αλλά είχαν προβλήματα πολύ πριν δουν την ταινία. Οι εμπειρίες τους είναι αρκετά διαφορετικές και η ταινία “Barbie” ανέδειξε πόσο διαφορετικά βλέπουν τον κόσμο».

Το τεστ που κάνουν γυναίκες στο πρώτο ραντεβού για την ταινία Barbie

Στο μεταξύ, πολλές γυναίκες έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ, που έχουν ξεκινήσει ένα trend στο TikTok. Ειδικότερα, αποκαλύπτουν πως περνάνε από τεστ τους άνδρες στο πρώτο ραντεβού μαζί τους, με την ερώτηση «Πώς σου φάνηκε η Barbie;». Αν απαντήσουν πως δεν τους άρεσε, τότε είναι ένα red flag για εκείνες.