Φαινόταν από χιλιόμετρα πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, με βάση την εξέλιξη που είχε το Creed 2. Έχουν περάσει κοντά 4 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας και του χρόνου θα δούμε το Creed 3 σε ένα franchise που μαζί με αυτό του Rocky θα συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής στο σινεμά. Κι αν το Creed 3 θεωρηθεί το τέρμα της διαδρομής για τον Michael B. Jordan, ο Sylvester Stalone δεν έχει στόχο να θάψει το franchise εκεί.

Στο Creed 2 είδαμε πως ο Creed κατάφερε να νικήσει τον δικό του Drago, τον γιο του Ivan Drago, τον Viktor, και στο τέλος του ματς είδαμε πατέρα και γιο Drago να αποχωρούν έχοντας στους ώμους τους το βάρος του βλέμματος της σκληρής Ludmilla Vobet Drago, που έστειλε στο ψυχολογικό σκοτάδι τον Ivan μετά την ήττα στο Rocky 4.

Αυτό το σκηνικό απλώνει το μονοπάτι για μια spin-off ιστορία για τη ζωή του Ivan Drago ή για τον Viktor Drago, μιας και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες που αφορούν στο σενάριο που θα γράψει ο Robert Lawton. Δεν είναι δηλαδή σαφές αν πρόκειται για prequel και θα δούμε το πώς έφτασε ο Ivan Drago να γίνει η μηχανή του ρινγκ που ηττήθηκε από τον Rocky ή αν θα δούμε το life story του Viktor.

Άλλωστε, μια αναδρομή στο παρελθόν του Ivan θα ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι τον έχουμε δει νέο στο Rocky 4, άρα τώρα δε θα μπορεί να υποδυθεί τον νέο Ivan ο Dolf Lundgren, κάτι που μπορεί να ξεκινήσει το κοινό.

Τώρα, όποια προσέγγιση κι αν γίνει, φαίνεται πως τα επόμενα χρόνια του σινεμά θα είναι γεμάτα από multiverses, από spin-offs και θα ξεζουμίζονται franchises, χωρίς απαραίτητα να γίνεται αποτυχημένα ή κακά αυτό. Πάντοτε βρίσκουν τρόπο να το κάνουν ωραίο, αλλά δε σημαίνει πως θα το δεχτούμε κι εύκολα.

Κάτι ακόμη που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η MGM, είναι αν θα υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή του Stalone, που στο Creed 3 δεν είχε καμία ανάμειξη. Το 3ο Creed θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η δικαίωση του Brendan Fraser άργησε μερικά χρόνια, αλλά ήρθε…Και έφερε και κάμποσα κιλά

Ben Affleck: Ξαναεπιστρέφει στον ρόλο του Batman

Oppenheimer: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της ταινίας – Τα σαγηνευτικά πλάνα του Cillian Murphy