Μερικές φορές θέλεις απλώς να γυρίσεις σπίτι, να κάνεις ένα μπάνιο και μετά να «χαθείς» στον καναπέ. Να βάλεις κάτι να δεις στην τηλεόραση που δεν θα σε παιδέψει μήτε θα σε χαλάσει. Θα σβήσει, όμορφα και ωραία, τη μέρα σου. Σε μια τέτοια φάση, το State of Play (Κατάσταση των Πραγμάτων) διαθέσιμο μέσω Ertflix, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει…

Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, το απίθανο. Δεν είναι όμως και κάτι το απαίσιο. Ένας γλυκός μέσος όρος; Μπορείς να το πεις κι έτσι. Θεωρητικά είχε όλα τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά. Γερό μπάτζετ, λαμπερό καστ. Αλλά δεν στάθηκε ποτέ στο ύψος των προσδοκιών. Χωρίς, ξαναλέμε, να είναι κάτι κακό. 

Ertflix State of Play

Κατάσταση των Πραγμάτων: Τι μας περιμένει στο Ertflix

Τι πραγματεύεται το πολιτικό θρίλερ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ; Πάει κάπως έτσι: Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται έναν ρεπόρτερ που ερευνά τη δολοφονία μιας γυναίκας που συνδεόταν ερωτικά με έναν Αμερικανό βουλευτή που ήταν συγκάτοικός του (Μπεν Άφλεκ).

Ο Ράσελ Κρόου είναι παράλληλα εκπρόσωπος της παλιάς, μαχητικής σχολής της δημοσιογραφίας που πρεσβεύει την ηθική, την ίδια στιγμή που την καταπατά, έχοντας στο πλευρό του μια νέα δημοσιογράφο (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς), παιδί της τεχνολογίας, με την οποία αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση μέντορα – μαθήτριας.

Η φιλία συγκρούεται με την αλήθεια των γεγονότων και έναν πολύπλοκο «ιστό» ψεμάτων, το επαγγελματικό με το προσωπικό επίσης, γενικώς γίνεται άβολο, αμήχανο και εν τέλει βαρύ. Ζητήματα όπως η αγάπη, ο συμβιβασμός, η αφοσίωση, η απληστία, η διαφθορά, η φιλοδοξία και η εξουσία θίγονται έμμεσα ή άμεσα όσο «τσουλάει» η πλοκή.

State of Play Ertflix

Η σειρά που βασίστηκε η Κατάσταση των Πραγμάτων

Να πούμε επίσης πως η ταινία είναι βασισμένη σε μίνι σειρά του BBC που είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές το 2003, όταν και είχε προβληθεί για πρώτη φορά. Ήταν εξ αρχής ένα μεγάλο στοίχημα να μεταφερθεί με την ίδια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. Κάτι σαν ένα πολύ καλό βιβλίο, που πάντα είναι ρίσκο το πώς θα αποδοθεί κινηματογραφικά, ειδικά όταν είναι πολυδιαβασμένο και ο κόσμος έχει φτιάξει στο μυαλό του μια συγκεκριμένη «ιερή» βερσιόν της ιστορίας που δεν θέλει να του την πειράξουν.

Δυστυχώς εδώ δεν μπόρεσε να γίνει η ανατροπή. Το κινηματογραφικό Κατάσταση των Πραγμάτων δεν φτάνει στο βάθος και στην ουσία της σειράς που βασίστηκε. Προσπαθεί φιλότιμα, απλά μερικές φορές δεν πάει παραπέρα.

Ξαναλέμε. Δεν θα χάσεις το χρόνο σου αν μπεις στο Ertflix και του χαρίσεις το κλικ σου. Είναι μια ταινία που θα τη δεις μέχρι τέλους, δύσκολα θα την παρατήσεις. Αλλά είναι και μια ταινία που πρέπει να είσαι συμφιλιωμένος εκ των προτέρων μέχρι το πού θες να σε πάει, να «ταξιδέψεις» μαζί της.

Μια ή άλλη, μην το… παρασκεφτείς. Ως και την Κυριακή (14/4) θα είναι διαθέσιμη η Κατάσταση των Πραγμάτων στο Ertflix. Μετά κατεβαίνει.

Πάτα ΕΔΩ για να μπεις στο Ertflix και να δεις την ταινία