Όλοι μας έχουμε ακούσει αυτό το τσιτάτο που λέει ότι όλα εξαρτώνται από εμάς, όμως αφού δεις αυτή την ταινία στο Ertflix, θα αναγκαστείς να αναθεωρήσεις. Γιατί, ό,τι πλάνο και να κάνεις στη ζωή σου, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δε μπορείς να τα αντιπαλέψεις. Ειδικά, αν εσύ είσαι ένα παιδί και ζεις σε έναν κόσμο που ορίζεται από τους κανόνες των ενηλίκων.

Ο Τζέικ και ο Τόνι βρέθηκαν στη δίνη αυτής της σκληρής αλήθειας και η ελεγεία της συντροφιάς τους ως δύο μικρά παιδιά που παίζουν και μοιράζονται σκέψεις και όνειρα, έληξε με τρόπο βάναυσο. Γιατί δεν ήταν η επιλογή τους. Κι είναι τέτοια η ζωή που έχουμε φτιάξει ώστε, όταν μεγαλώνουμε, φτάνουμε στο σημείο να έχουμε δικαιολογήσει πλήρως τις καταστάσεις που μας στέρησαν κάτι όμορφο.

Τα δύο αγόρια γνωρίζονται στην κηδεία του παππού του Τζέικ. Ο Τόνι είναι γιος της Λίονορ, η οποία έχει νοικιάσει έναν χώρο από τον παππού του Τζέικ για να χτίσει την επιχείρησή της. Ο παππούς της είχε ζητήσει ένα ποσό για ενοίκιο αρκετά μικρό και συμβολικό.

Ο θάνατος του παππού άφησε ανοιχτό πεδίο στους γονείς του Τζέικ, τον γιο του θανόντα, τον Μπράιαν, και την Κάθι, να αναλάβουν εκείνοι όσα αφορούσαν τον Ερνάν. Έτσι, ενόσω ο Τζέικ και ο Τόνι σχηματίζουν μια ισχυρή φιλία, οι γονείς του Τζέικ ζητάνε να γίνει μια αύξηση στο ενοίκιο που να βρίσκεται στην λογική της αντικειμενικής του αξίας. Αυτό είναι σαν μια μαχαιριά στον γιο τους.

Ιδανική για Δευτέρα βράδυ: Η feelgood ταινία του Ertflix που για 81 λεπτά ορίζει τα συναισθήματα σου -Συγκινητικά σκληρή και σκληρά συγκινητική

Ένα μάθημα ζωής στο Ertflix

Ο Τζέικ ήταν ένα κλειστό παιδί μέχρι που γνώρισε τον Τόνι. Στο σχολείο δεν τολμούσε να αναπνεύσει γιατί τον πείραζαν συνεχώς. Με τον Τόνι στο πλάι του ένιωσε ασφαλής, ένιωσε καλά με τον εαυτό του, αποδέχτηκε αυτό που είναι και ήξερε πια ότι δε χρειάζεται να φοβάται. Τα δύο αγόρια περνούσαν ώρες ατελείωτες μαζί, έκαναν βόλτες με ποδήλατα και rollers, συζητούσαν για το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και όλα αυτά που σχηματίζουν μια παιδική σχέση, μια φιλία.

Η σχέση των δύο αγοριών αποδείχτηκε πως ήταν μια αναβίωση της σχέσης που είχε η Λίονορ με τον Ερνάν, αφού μιλούσαν για τα πάντα, ήταν φίλοι. Και γι’ αυτό νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της με την απαίτηση του Μπράιαν, καθώς η Λίονορ ήταν πολύ πιο κοντά στον Ερνάν στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όχι ο Μπράιαν.

Του άφησε όμως ένα σπίτι και τον χώρο της επιχείρησης της κι επειδή οικονομικά ζορίζονται κι αυτός κι η αδερφή του Όντρι, είναι αναγκασμένος να τριπλασιάσει το ενοίκιο. Κι εδώ έχουμε έναν διπλασιασμό στη συνθήκη που βιώνουν ο Τζέικ και ο Τόνι.

Ertflix 5 ταινίες να δεις το ΣΚ

Ό,τι πιο σκληρά όμορφο θα δεις στο Ertflix

Όπως τα δύο αγόρια είναι δέσμια της συνδιαλλαγής του Μπράιαν και της Λίονορ, έτσι και ο Μπράιαν με τη Λίονορ είναι δέσμιοι του χρήματος και της κοινωνικής συνθήκης που διαμόρφωσαν οι ανθρώπινες κοινωνίες. Dog eat dog. Έτσι λένε στις ΗΠΑ. Κι αυτό βλέπουμε στην ταινία στο Ertflix. Μια από τις πιο συγκινητικές και feelgood του Ertflix.

Καλά τα συναισθήματα, καλή η ανθρώπινη επαφή, όταν όμως εμπλακεί η επιβίωση, τότε βγαίνουν τα δόντια. Και δεν είναι τίποτα προσωπικό. Είναι ζήτημα επιβίωσης και μόνο. Το λέει και ο Μπράιαν σε μια συζήτησή του με τη Λίονορ.

Το σκληρό μάθημα που θα πάρεις βλέποντας την ταινία στο Ertflix είναι ότι η ζωή συνθλίβει την ψυχή. Ότι δεν είναι όλα μέσα σου. Ή, είναι, αν αποδεχτείς πλήρως πως θα πληγώνεσαι, θα απογοητεύεσαι, πως δε θα περνάνε όλα από το χέρι σου, αν κατεβάσεις πλήρως τις προσδοκίες σου.

Να πούμε κιόλας πως ο Γκρεγκ Κινίαρ, ο Μπράιαν, και η Παουλίνα Γκαρσία, η Λίονορ, είναι φανταστικοί στις ερμηνείες τους.

Δε θα βρεις ιδανικότερη ταινία στο Ertflix για Δευτέρα βράδυ. Κι είναι και 81 λεπτά, δεν κουράζει, δεν ξεχειλώνει την ουσία της. Α, είναι και συμπαραγωγή ελληνική, με την Faliro House Productions να συμμετέχει.