Ο θάνατος του Jean-Marc Vallee βύθισε στη θλίψη το Χόλιγουντ. Ήταν τόσο επιδραστικός σκηνοθέτης και με τόσες συνεργασίες ο 58χρονος Καναδός, που δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει ψυχολογικά τους ανθρώπους που καθοδήγησε από τη θέση του. Όλοι οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάστηκε στις δημοφιλείς ταινίες και σειρές του, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν και να εκφράσουν το σοκ από την απώλεια του.

Ο Matthew McConnnaughey ήταν ο ηθοποιός με τον οποίο μοιράστηκαν την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία, με τον Jean-Marc Vallee να σκηνοθετεί το Dallas Buyers Club που απέφερε στον Τεξανό το Όσκαρ το 2014.

«Με μια ευγενική χείρα και καρδιά, ο Jean-Marc ήταν ένας αληθινός βοηθός. Δεν ρομαντικοποιούσε τη ζωή τόσο όσο την έβλεπε ρομαντικά. Από τον μόχθο ως τον πόνο, μέχρι το κλείσιμο του ματιού και τον ψίθυρο, έβλεπε τα πάντα ως ιστορίες αγάπης» έγραψε ο McConnaughey στο Instagram.

Ο Jared Leto είναι ο έτερος που βρέθηκε στο Dallas Buyers Club και οφείλει το Όσκαρ του στον Jean-Marc Vallee. «Μια δύναμη σκηνοθεσίας, ένας αληθινός καλλιτέχνης που άλλαξε τη ζωή μου με την πανέμορφη ταινία, το Dallas Buyers Club. Πολλή αγάπη σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Η ζωή είναι πολύτιμη».

Με τον Dennis Villeneuve μοιράστηκαν όνειρα ως Καναδοί σκηνοθέτες που ξεκίνησαν μαζί για να κατακτήσουν το Χόλιγουντ. Μέσω του προφίλ της γυναίκας του στο Instagram, ο Villeneuve αποχαιρέτησε τον φίλο του Jean-Marc Vallee. «Έλα παλιόφιλε…Τι σε έπιασε και έφυγες τόσο γρήγορα; Πώς να ξεχάσω αυτά τα μοναχικά δάκρυα στα μάτια μου; Όπως μου είχες πει: βγες εκεί έξω και λάμψε, τρελό διαμάντι. Σε αγαπώ φίλε μου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tanya Lapointe (@tanyalapointe)

Με τον Jake Gyllenhaal ο Jean-Marc Vallee συνεργάστηκε στην ταινία Demolition το 2015. Ο Gyllenhaal δε θέλησε να γράψει πολλά στην ανάρτησή του. «Θα μας λείψεις βαθιά φίλε μου» έγραψε στη φωτογραφία των δύο από παρασκήνια της ταινίας.

Η Nicole Kidman έκανε μια δήλωση για τον Καναδό με τον οποίο συνεργάστηκαν στο Big Little Lies. «Είναι δύσκολο να φανταστών ότι κάποιος τόσο ζωντανός, ενεργητικός και παρών, όπως ο Jean-Marc, πέθανε. Είμαι διαλυμένη. Ήταν στο κέντρο του δημιουργικού μου σύμπαντος και δε μπορώ να εκφράσω το πόση σημασία είχε για μένα.

Ο Jean-Marc δεν ήταν υπεύθυνος μόνο για κάποιες από τις πιο ανταποδοτικές εμπειρίες της καριέας μου, αλλά η φιλία του, η ευγένεια, η αγάπη του ήταν μια δύναμη έμπνευσης που θα κουβαλάω πάντοτε μαζί μου. Πάντοτε θα αγαπώ αυτές τις νύχτες που γυρίζαμε σκηνές πάνω από τα κύματα που έσκαγαν στο Big Sur. Δεν υπήρχε καλύτερο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για το χρόνο που μοιραστήκαμε με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Για πάντα Jean-Marc».

Η Laura Dern είναι η έτερη του Big Little Lies που είπε το αντίο στον Jean-Marc Vallee. «Πανέμορφος Jean-Marc Vallee. Ο κόσμος έχασε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αγνούς καλλιτέχνες και ονειροπόλους. Και χάσαμε τον αγαπημένο μας φίλο. Οι καρδιές μας έχουν σπάσει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura Dern (@lauradern)

Η Reese Witherspoon δε θα μπορούσε να λείπει, καθώς συνεργάστηκε με τον Jean-Marc Vallee και στην ταινία Wild του 2014 και στο Big Little Lies. «Η καρδιά μου είναι κομμάτια. Φίλε μου. Σε αγαπώ. Πάντοτε θα σε θυμάμαι όταν δύει ο ήλιος. Να κηνυγάς το φως που φεύγει. Σε ένα βουνό στο Όρεγκον. Σε μια παραλία στο Μοντερέι. Να εξασφαλίζεις ότι όλοι μας θα δούμε λίγη μαγεία σε αυτή τη ζωή. Σε αγαπώ Jean-Marc» έγραψε στα stories της.

Ο Πρόεδρος του Καναδά προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσω Twitter για έναν από τους γνωστότερους σκηνοθέτες της χώρας. «Το πάθος του για τις ταινίες και τις ιστορίες, ήταν απαράμιλλο. Το ίδιο και το ταλέντο του. Μέσα από τη δουλειά και την τέχνη του, άφησε το σημάδι του σστο Κεμπέκ, στον Καναδά, σε όλο τον κόσμο. Οι σκέψεις μου πάνε με την οικογένεια του, τους φίλους του, τους θαυμαστές του και όσους θρηνούν με την ξαφνική του απώλεια».