Η παγκοσμίου φήμης αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ολυμπιονίκης Alexandra Paul σκοτώθηκε σε καραμπόλα αυτοκινήτων στον Καναδά την Τρίτη. Ήταν μόλις 31 ετών.

Η Paul βρισκόταν σε ένα από τα επτά οχήματα που χτυπήθηκαν από ένα φορτηγό το οποίο διέσχιζε ανεξέλεγκτο μια κατασκευαστική ζώνη στην πόλη Melancthon, 70 μίλια βόρεια του Τορόντο.

Το φορτηγό φέρεται να μην κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως πριν πέσει πάνω στην ουρά των αυτοκινήτων.

Ο 10 μηνών γιος της Paul, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα, επέζησε ως εκ θαύματος από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παίδων με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Ο Paul ανακηρύχθηκε νεκρή στο σημείο του ατυχήματος, όπως αναφέρει το Canadian Press 24.

Τρεις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πολύνεκρο δυστύχημα. Ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του φορτηγού, και οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα το όνομά του.

Η Paul εκπροσώπησε τον Καναδά μαζί με τον σύζυγό της Mitchell Islam στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, όπου το δίδυμο κατέλαβε την 18η θέση στο μικτό αγώνισμα του χορού στον πάγο.

Η Paul και ο Islam, που άρχισαν να κάνουν μαζί πατινάζ το 2009, κέρδισαν τον τίτλο του Καναδά στον χορό πάγου σε επίπεδο νεανίδων την ίδια χρονιά και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ Εφήβων της ISU το 2010.