Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το «Al Jazeera», τα χρώματα είναι πολύ έντονα στον ουρανό της πόλης Fort Smith, λόγω των φωτιών που πλήττουν τα Βορειοδυτικά Εδάφη της χώρας.

Καναδάς: Περισσότερες από 1.000 ενεργές πυρκαγιές

Όπως αναφέρει το AFP, δόθηκε εντολή αργά την Τετάρτη (16/8) για εκκένωση του Yellowknife, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις.

«Έχω άσθμα και ο καπνός της πυρκαγιάς με δυσκόλευε όλο και περισσότερο να κάνω οτιδήποτε», δήλωσε στο CBC η Tiffany Champagne μία από τους πολίτες που περίμεναν στο αεροδρόμιο της περιοχής για να φύγει από εκεί.

Από το πρωί της Πέμπτης (17/8), περισσότερες από 1.000 πυρκαγιές έκαιγαν, συμπεριλαμβανομένων περίπου 230 στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά.

Περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι του Yellowknife, έχουν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (18/8) για να φύγουν από την περιοχή, οδικώς ή με εμπορικές και στρατιωτικές πτήσεις.

«Οι πυρκαγιές είναι “πρωτοφανείς”, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψουμε αυτή την κατάσταση στα Βορειοδυτικά Εδάφη», δήλωσε η περιφερειακή πρωθυπουργός Καρολάιν Κοχρέιν στο Twitter.

Η δήμαρχος του Yellowknife, Rebecca Alty, προειδοποίησε τους οδηγούς ότι οι φλόγες έκαιγαν στις άκρες των αυτοκινητοδρόμων και ότι θα συναντούσαν περιορισμένη ορατότητα, καθώς ο πυκνός καπνός μετέβαλε τον ουρανό σε πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

«Χιλιόμετρα οχημάτων άρχισαν να φεύγουν χθες (16/8) και υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν οποία πτήση έβρισκαν χθες και σήμερα, για να φύγουν από την περιοχή», δήλωσε η Alty στο CBC.