Αν κάτι καταλάβαμε από την πανδημία της covid και όσα περνάμε τα τελευταία χρόνια, είναι ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο μοτίβο. Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν, κάποιοι την πέρασαν βαριά φτάνοντας να παλεύουν και για τη ζωή τους, κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν ελάχιστα, ενώ υπήρξαν κι αυτοί που ως ασυμπτωματικοί μπορεί να μην κατάλαβαν και τίποτα.

Μια κατηγορία ανθρώπων, όμως, ζει έναν εφιάλτη. Πρόκειται για αυτούς που ταλαιπωρούνται από long covid και έχουν διάφορες παρενέργειες για καιρό μετά τη στιγμή που νόσησαν.

Μια 55χρονη γυναίκα στον Καναδά έφτασε στο σημείο να μην αντέχει άλλο. Όπως λέει, καταστράφηκε η ζωή της και σύμφωνα με τη Daily Mail, υπέβαλε αίτηση για ενταχθεί στο νόμιμο πρόγραμμα ευθανασίας της χώρας. Με απλά λόγια, ζητά να της επιτραπεί να αυτοκτονήσει.

«Η ποιότητα ζωής μου με αυτή την ασθένεια είναι σχεδόν ανύπαρκτη, δεν είναι καλή ζωή. Δεν κάνω τίποτα. Είναι οδυνηρά βαρετό. Είναι βαθιά απομονωτικό», τονίζει καθώς περνά περίπου 22 από τις 24 ωρες της μέρας στο κρεβάτι.

Η άλλοτε σεφ στο επάγγελμα Τρέισι Τόμπσον υποστηρίζει ότι δυσκολεύεται να ακούσει μουσική ή να διαβάσει ένα βιβλίο γιατί ο εγκέφαλός της έχει αδρανήσει τόσο, που οι πολλές πληροφορίες την ζορίζουν. Δεν έχει κουράγιο να κάνει το παραμικρό και τρέφεται με ένα ρόφημα υποκατάστασης γευμάτων, καθώς μεταξύ άλλων υποφέρει πλέον και από πολλές αλλεργίες.

Όσο περνά ο καιρός η υγεία της επιδεινώνεται και γι αυτό τον Δεκέμβρη του 2022 ζήτησε να υποβληθεί σε ευθανασία μέσω του προγράμματος Maid.

Το Maid έγινε νόμιμο το 2016 για ασθενείς σε τελικό στάδιο, αλλά επεκτάθηκε μόλις ένα χρόνο μετά την ασθένεια της Τόμσον για να συμπεριλάβει και άτομα που υποφέρουν από «ανυπόφορη» και «μη αναστρέψιμη» ασθένεια, νόσο ή αναπηρία, παρόλο που δεν πλησιάζουν στο τέλος της φυσικής τους ζωής.