Χωριστούς δρόμους έπειτα από 18 χρόνια έγγαμου βίου αποφάσισαν να τραβήξουν ο Τζαστίν Τριντό και η Σοφί Γκρεγκουάρ. Είχαν γνωριστεί σε έναν φιλανθρωπικό χορό του Μόντρεαλ, το 2003, και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Ο 51χρονος Καναδός πρωθυπουργός και η 48χρονη πρώην -πλέον – σύζυγό του έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον 15χρονο Χαβιέ, την 14χρονη Έλα Γκρέις και τον 9χρονο Αντριέν.

Το πρώην ζευγάρι γνωστοποίησε την είδηση του χωρισμού του μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης στα social media. «Η Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το γεγονός ότι – ύστερα από πολλές εποικοδομητικές και δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Όπως πάντα, παραμένουμε μία δεμένη η οικογένεια, τρέφοντας βαθιά αγάπη ο ένας για τον άλλον και για όσα έχουμε χτίσει και θα συνεχίζουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, σας ζητούμε να σεβαστείτε τη δική μας και δική τους ιδιωτικότητα» έγραψε ο Τζαστίν Τριντό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι Τζαστίν και Σοφί έχουν ήδη υπογράψει νομική συμφωνία. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το «love story» σαν ρομαντική κομεντί

Ήταν μικρά παιδιά όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν. Η 48χρονη Σόφι ήταν συμμαθήτρια και στενή φίλη με τον μικρότερο αδελφό του 51χρονου Τζάστιν, Mάικλ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε χιονοστιβάδα το 1998, σε ηλικία 23 ετών.

Η Σόφι περνούσε ώρες παρέα στο σπίτι της οικογένειας Τριντό, είχε ακόμη και το πρώτο της φιλί με τον Τζάσριν όταν ήταν μικροί. «Κρυβόμασταν στην ντουλάπα για να δώσουμε το πρώτο μας φιλί», όταν έπαιζαν. Με την πάροδο των χρόνων απομακρύνθηκαν αλλά συναντήθηκαν ξανά το 2003, όταν τους ανατέθηκε να συνδιοργανώσουν ένα γκαλά.

«Γελούσαμε, αστειευόμασταν και υπήρχε μια ξεκάθαρη χημεία μεταξύ μας. Και κατά κάποιο τρόπο συνειδητοποίησα, ‘’Εντάξει, αυτός είναι κάποιος που πρέπει να πάρω στα σοβαρά’’», είπε η Σόφι για την επανασύνδεσή τους. Ωστόσο, όταν έστειλε στον Τζαστιν ένα email, λέγοντας πόσο χαίρεται που ξαναβρέθηκαν, εκείνος δεν απάντησε ποτέ.

Ο Τζάστιν έιχε εξηγήσει αρόγτερα ότι ήταν «πολύ κοινωνικά ενεργός» και ένιωθε ότι «είναι καλύτερα να μην ξεκινάω κάτι που δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω». Αλλά όταν συναντήθηκαν λίγους μήνες αργότερα στο δρόμο, φάνηκε ότι ήταν γραφτό. Θυμάται να της λέει: «Κοίτα, ήθελα πραγματικά να σου τηλεφωνήσω. Θέλω να βρεθούμε και να πάμε για δείπνο μαζί», προσθέτοντας: «Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα».

Η βασιλική πρόταση γάμου

Μετά από περίπου ένα χρόνο, ο Τζάστιν ήταν έτοιμος. Ξεκίνησαν την ημέρα με την επίσκεψη στον τάφο του πατέρα του, οι δυο τους κατευθύνθηκαν στο πολυτελές Grégoire to Hotel Le St-James, όπου έκαναν μασάζ. Ο Τζάστιν το σχεδίασε έτσι ώστε όταν τελείωσαν την περιποίηση στο σπα, να μεταφερθούν σε μια βασιλική σουίτα όπου τους περίμεναν σαμπάνια και στρείδια.

«Γονάτισα μπροστά στο τζάκι σε αυτό το όμορφα διακοσμημένο δωμάτιο και της ζήτησα να με παντρευτεί». Η Σόφι είπε για τη στιγμή της πρότασης: «Τον αποκαλώ πρίγκιπα μου επειδή μου φέρεται σαν πριγκίπισσα. Πραγματικά έκανε τα πάντα για να με κάνει να νιώσω σαν πριγκίπισσα. Υπήρχαν παντού κεριά και ροδοπέταλα. Ένιωσα σαν να ήμουν πριγκίπισσα».

Οι δυο τους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Μάιο του 2005, κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική εκκλησία Sainte-Madeleine d’Outremont. Όπως και η πρόταση γάμου, έτσι και ο γάμος έμοιαζε βγαλμένος από παραμύθι – το ζευγάρι πήγε στον τόπο του γάμου με μια Rolls Royce Phantom του 2004 αξίας 400.000 δολαρίων και μετά γιόρτασε στο λαμπερό ξενοδοχείο Le St-James στο Μόντρεαλ.

Τζάστιν Τριντό
Πηγή: instagram – Τζάστιν Τριντό

Το άβολο φιλί on camera το 2020

Viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται να δείχνει μια αμήχανη ανταλλαγή μεταξύ του πρωθυπουργού και της συζύγου του. Το βίντεο δείχνει τους δύο να φιλιούνται μπροστά σε μια κάμερα, μοιράζοντας ένα μήνυμα για την Ημέρα του Καναδά από τη φάρμα της Τράπεζας Τροφίμων της Οττάβα το 2020.

Στο τέλος του βίντεο, το ζευγάρι κοιτάζει ο ένας τον άλλον και ο Τζάστιν σκύβει για ένα φιλί. Ψιθυρίζει κάτι στη γυναίκα του καθώς σκύβει μέσα. Τον φιλάει πίσω, αλλά γρήγορα γυρίζει και κοιτάζει κάτι εκτός κάμερας.

Η ζωή έφερε τα δύσκολα μπροστά

Αλλά καθώς ο Τζάστιν συνέχισε να ακολουθεί την καριέρα του στην πολιτική, αυτό επιβάρυνε τον έρωτά τους. Η Σόφι παραδέχτηκε ότι στην αρχή δυσκολευόταν να προσαρμοστεί σε μια ζωή στο προσκήνιο, και όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός το 2014 και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στους επίσημους κυβερνητικούς χώρους, δυσκολεύτηκε να κάνει τη νέα τους κατοικία να μοιάζει με σπίτι.

Ακόμα κι έτσι, έμειναν μαζί σε όλα αυτά, και στη συνέχεια καλωσόρισαν τρία παιδιά. Τώρα, όμως, αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Το ζευγάρι μοιράστηκε μια κοινή δήλωση για τον χωρισμό στο Instagram, ο δεσμευόμενοι να «παραμείνουν μια στενή οικογένεια με βαθιά αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για όλα όσα είχαν χτίσει».

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images