Στην παραδοχή ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας ευθύνονται για την επίθεση -τον περασμένο Οκτώβριο- στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία φέρεται να προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, όπως υποστηρίζει το CNN.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Μαλιάρ παρέθεσε 12 ουκρανικά επιτεύγματα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας πριν από 500 ημέρες, και μεταξύ άλλων έγραψε στο Telegram: «Πριν από 273 ημέρες, εξαπολύσαμε το πρώτο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας για να διαταράξουμε τη ρωσική επιμελητεία».

Το μήνυμα Telegram ανέφερε επίσης τη βύθιση του καταδρομικού Moskva πριν από 451 ημέρες και την απελευθέρωση του Snake Island πριν από 373 ημέρες.

Η επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, η οποία διέκοψε τις κύριες συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, όχι μόνο έπληξε τη στρατιωτική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αποτέλεσε, επίσης, ένα ψυχολογικό πλήγμα για τη Μόσχα και μια μεγάλη νίκη προπαγάνδας για το Κίεβο.

Το CNN επικοινώνησε με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για μια δήλωση σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη της γέφυρας, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.