Τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία ανέσυραν ζωντανούς τους 41 εργάτες οικοδομής που είχαν εγκλωβιστεί επί 17 ημέρες σε σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια.

Οι εργάτες, μετά τον εφιάλτη, μετακινήθηκαν με ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει στο σημείο για την μεγάλη επιχείρηση, σε νοσοκομείο που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τροφή και νερό, φως, οξυγόνο και φάρμακα λάμβαναν μέσω ενός αγωγού, όμως οι προσπάθειες για το σκάψιμο μιας σήραγγας, μέσω της οποίας θα διασώζονταν, παρεμποδίζονταν από αλλεπάλληλες δυσκολίες. Από τις 12 Νοεμβρίου που κατέρρευσε η σήραγγα, οι προσπάθειες διάσωσης περιπλέχθηκαν και καθυστέρησαν από τις πτώσεις συντριμμιών και τις διαδοχικές βλάβες των γεωτρύπανων, που χρησιμοποιούνταν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham. Πρόκειται δε για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.