Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 73χρονος συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ μετά τη λιποθυμία του το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ, σύμφωνα με το CNN.

Έκτοτε, ο Αμερικανός σχεδιαστής υπολογιστών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Μεξικό και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του και για το αν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

Στιβ Βόζνιακ: Αδιευκρίνιστο το τι ακριβώς συνέβη

Πληροφορίες του TMZ αναφέρουν ωστόσο ότι ο Βόζνιακ νοσηλεύεται με ίλιγγο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο συνιδρυτής της Apple έδωσε μια ομιλία την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ και στη συνέχεια ένιωσε μια αδιαθεσία και είπε στη γυναίκα του ότι αισθανόταν «περίεργα».

Η κατάστασή του όμως φάνηκε ότι επιδεινωνόταν και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες άλλων Μέσων, όπως η New York Post αναφέρουν ότι o 73χρονος υπέστη εγκεφαλικό, μένει όμως να ξεκαθαριστεί το τι ακριβώς συνέβη με την υγεία του.

Ο Βόζνιακ, γνωστός στον χώρο της Τεχνολογίας ως Βοζ, αλλά και ως «θαυμαστός μάγος του Βοζ» είναι ένας βετεράνος της Silicon Valley που ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στιβ Τζομπς το 1976 και εφηύρε τον πρώτο υπολογιστή της Apple.

Στιβ Βόζνιακ: «Οι δυνάμεις που οδηγούν στο χρήμα συνήθως κερδίζουν»

Τον Μάιο του 2023, είχε ζητήσει ρυθμίσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, φοβούμενος ότι η Τεχνολογία θα αξιοποιηθεί από «κακούς παράγοντες».

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι τόσο έξυπνη που είναι ανοιχτή στους κακούς παίκτες, αυτούς που θέλουν να σε ξεγελάσουν για το ποιοι είναι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, εκφράζοντας παράλληλα πως «ότι οι δυνάμεις που οδηγούν στο χρήμα συνήθως κερδίζουν, πράγμα που είναι κάπως λυπηρό».

Φωτογραφία: Getty Images