Θα μπορούσε να πρόκειται για ανέκδοτο είναι όμως πραγματική ιστορία. Πρωταγωνιστής ένας δρομέας από την Ινδία που τον περασμένο Σεπτέμβριο έτρεξε μόνος του τον τελικό των 100 μέτρων αλλά… τζίφος.

Ο Λαλίτ Κουμάρ δεν περίμενε επουδενί ότι κανείς από τους αντιπάλους του δεν θα κατέβαινε στον τελικό. Και οι επτά επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες όπως κράμπες ή άλλους τραυματισμούς και η επικρατέστερη εκδοχή ήταν ότι γνώριζαν πως αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιντόπινγκ θα διενεργούσαν ελέγχους μετά τον τελικό.

Ο Κούμαρ δεν είχε μόνο το προνόμιο να τρέξει χωρίς αντίπαλο, αλλά αποθεωνόταν στη χώρα του ως ο «έντιμος αθλητής ενός πολύ βρόμικου αθλήματος». Έλεγε δε στην εφημερίδα Indian Express ότι ανυπομονούσε να τρέξει κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και ότι απογοητεύτηκε όταν δεν εμφανίστηκε κανείς.

Δύο μήνες αργότερα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Ο Κουμάρ βρέθηκε θετικός στην ουσία δροστανολόνη, ένα ενέσιμο αναβολικό το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στο bodybuilding για την αύξηση της δύναμης και τη μείωση του λίπους.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και έκανε λόγο για πλεκτάνη.

«Αν είχα πάρει οποιαδήποτε ουσία που βελτιώνει τις επιδόσεις, θα το είχα σκάσει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά… Αισθάνομαι ότι κάποιοι προπονητές εμπλέκονται στην παγίδευσή μου. Πήρα συμπληρώματα πρωτεΐνης και ίσως ήταν… μολυσμένα», δήλωσε αλλά το κακό έχει ήδη γίνει μια και όπως παραδέχθηκε, δεν έχει χρήματα για να ζητήσει επανέλεγχο.