Στην Ινδία αγόρι βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια ενός πιθήκου. Ο πίθηκος φαίνεται ότι ξερίζωσε στην κυριολεξία τα έντερα του μικρού αγοριού. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε Ινδικό ναό.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι το αγόρι, το οποίο αναγνωρίστηκε τελικά ως Dipak Thakor, σκοτώθηκε από ομάδα πιθήκων ενώ το ίδιο έπαιζε με συνομήλικούς του κοντά σε ένα ναό στο Salki, ένα μικρό χωριό στο δυτικό κρατίδιο Gujarat, στην Ινδία, την Τρίτη. Ο πίθηκος κατάφερε με μια νυχιά να ξεριζώσει τα έντερα του 10χρονου αγοριού. Αν και το αγόρι διακομήστηκε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να σωθεί. «Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του κατά την άφιξή του», δήλωσε αστυνομικός στα τοπικά μέσα ενημέρωσης

«Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα πιθήκων στο χωριό. Δύο από αυτούς έχουν πιαστεί. Γίνονται προσπάθειες για να εγκλωβιστεί άλλος ένας».

Οι πίθηκοι Langurs δεν είναι συνήθως επιθετικοί, αν και οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι οι ομάδες που αποτελούνται μόνο από αρσενικά μπορεί να γίνουν επιθετικές.