Ένοχες για τη δολοφονία δύο ανδρών, έπειτα από ενέδρα που τους έστησαν, κρίθηκαν μια influencer και η μητέρα της.

Ο Saqib Hussain και ο Hashim Ijazuddin, και οι δύο 21 ετών, πέθαναν όταν το αυτοκίνητο «κόπηκε στα δύο» κοντά στο Λέστερ τον Φεβρουάριο του 2022.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη αφότου ο Hussain απείλησε να αποκαλύψει τη σχέση που είχαν αυτός και η μητέρα της influencer, Ansreen Bukhari.

Η 46χρονη Ansreen Bukhari και η influncer κόρη της Mahek Bukhari καταδικάστηκαν έπειτα από 28 ώρες συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Η influencer του TikTok και η μητέρα της ξέσπασαν σε κλάματα κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, στο δικαστήριο του Leicester, όπου ειπώθηκε ότι ο Hussain είχε απειλήσει να χρησιμοποιήσει σεξουαλικό υλικό για να αποκαλύψει τη μακροχρόνια σχέση του με την μητέρα της influencer, ακούστηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από ένα πανικόβλητο τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση τις στιγμές πριν από το δυστύχημα.

Οι ένορκοι έκριναν επίσης τους κατηγορούμενους Rekhan Karwan και Raees Jamal ένοχους για τη δολοφονία των ανδρών.

Τρία ακόμα άτομα απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της δολοφονίας, αλλά καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η Mahek Bukhari -η οποία έχει σχεδόν 129.000 ακολούθους στο TikTok όπου δημοσίευε θέματα για μόδα και ομορφιά- «έστησε μια παγίδα» στον Hussain τη νύχτα που πέθανε, όπως ακούστηκε στη δίκη.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Hussain δελεάστηκε ώστε να συναντηθεί με την influencer και τη μητέρα της, με το πρόσχημα ότι θα του επιστραφούν 3.000 λίρες που είπε ότι είχε ξοδέψει για χάρη της μητέρας της κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Αντίθετα, ωστόσο οι Hussain και Ijazuddin έπεσαν σε ενέδρα και στη συνέχεια τους καταδίωξαν δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το αυτοκίνητο του Ijazuddin κόπηκε στα δύο και έπιασε φωτιά αφού χτύπησε πάνω σε δέντρο, τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2022.

Οι Karwan και Jamal οδηγούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταδίωξη των θυμάτων. Σε μια κλήση στην άμεση δράση, ο Houssein αναφέρει το ατύχημα λέγοντας ότι τους καταδίωκαν δύο αυτοκίνητα.

«Με ακολουθούν παιδιά, έχουν κουκούλες… Προσπαθούν να με βγάλουν από το δρόμο.

Προσπαθούν να με σκοτώσουν, θα πεθάνω… Παρακαλώ, απλώς χρειάζομαι βοήθεια. Χτυπάνε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πολύ γρήγορα… Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ.

Θα πεθάνω» ακούγεται να λέει. Πριν τερματιστεί απότομα η κλήση ακούγεται μία κραυγή.

«Ξέρετε ότι η ποινή θα είναι πολύ σοβαρή» είπε κατά τη διάρκεια της δίκης ο δικαστής. Η ποινή αναμένεται να εκδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ήταν μια σκληρή και εν ψυχρώ επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο άνδρες. Αφού έστησαν παγίδα στους Hussain και Ijazuddin, τους κυνήγησαν με μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια έβγαλαν το αυτοκίνητό τους από το δρόμο. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έκανε καμία προσπάθεια να βοηθήσει τα θύματα ή να ζητήσει βοήθεια. Αντίθετα, έφυγαν» είπε ο αστυνόμος Mark Parish.

Με πληροφορίες του BBC

Φωτογραφίες: instagram / maybvlogs