Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) έπληξαν πάνω από 450 στόχους της Χαμάς χθες, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζουν να επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μαχητικά αεροσκάφη της IDF έπληξαν πάνω από 450 στρατιωτικούς στόχους που ανήκουν στην οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων επιχειρησιακών κέντρων διοίκησης, σημείων παρατήρησης και θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων.

Ως μέρος της επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων, «οι συνδυασμένες δυνάμεις μάχης έπληξαν τρομοκρατικούς πυρήνες που προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις και τρομοκρατικούς πυρήνες που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων. Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις κατεύθυναν αεροσκάφη των IDF προς τρομοκρατικούς στόχους», αναφέρει επίσης ο ισραηλινός στρατός.

Προετοιμάζονται για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα οι Ισραηλινοί

Την ίδια στιγμή, φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να ετοιμάζονται για τη χερσαία επίθεση τη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Κάτι που έρχεται προς επίρρωση των όσων είπε πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Σάββατο, ο οποίος τόνισε ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι να συντρίψει τη Χαμάς και να διασφαλίσει την ύπαρξή του ως κράτους, αλλά και να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούν οι τρομοκράτες στη Γάζα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, πλέον, ο πόλεμος έχει μπει στο δεύτερο στάδιό του.

Κάλεσμα στους Παλαιστίνιους να φύγουν προς τον Νότο

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Αύριο οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν», σημειώνει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Οι νεκροί στη Γάζα ξεπέρασαν τους 8.000 

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξάνεται συνεχώς.  Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Images