Νεκρός από έκρηξη στα νότια της Βηρυτού βρέθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς, Σάλεχ Αρούρι, τον οποίο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε απειλήσει να τον σκοτώσει πριν ακόμη αρχίσει ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Χεζμπολάχ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς Σάλεχ Αρούρι σκοτώθηκε σε έκρηξη νότια της Βηρυτού, που προκάλεσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο Αρούρι, ένας από τους ιδρυτές της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, είχε τεθεί επικεφαλής της παρουσίας της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απειλήσει να τον σκοτώσει πριν ακόμη αρχίσει ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Παρότι μέχρι στιγμής οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το συμβάν, το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι η έκρηξη σκότωσε τέσσερα άτομα και πραγματοποιήθηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Να σημειωθεί ότι η έκρηξη συγκλόνισε τα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας χάος στο προπύργιο της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, αλλά η φύση της έκρηξης δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η έκρηξη προκάλεσε θύματα στο προάστιο της Βηρυτού, αλλά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σοβαρές ζημιές και πυρκαγιά.

Πάντως, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια περισσότερων από δύο μηνών σφοδρών ανταλλαγών πυρών μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και μελών της Χεζμπολάχ κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου.

Από τότε που άρχισαν οι μάχες επικεντρώνονται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η ισραηλινή αεροπορία έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ βαθύτερα στο Λίβανο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι μαχητές της πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ με στόχο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις.

Πηγή: Skynews