Ότι αποφασίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νόμος. Με σοβαρές ποινές κινδυνεύουν οι πολίτες της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν ορολογία ή λεξιλόγιο που υποδηλώνει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ, η τιμωρία για τη χρήση νοτιοκορεατικού λεξιλογίου μπορεί να περιλαμβάνει σκληρή εργασία στη φυλακή ή θάνατο, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Δεδομένου ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει καταστήσει τη χρήση της νοτιοκορεατικής αργκό και του λεξιλογίου τιμωρητέα, τώρα οι πολίτες της Βόρειας Κορέας έχουν περιοριστεί από τη χρήση λέξεων όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ/γλυκειά μου».

Στη Βόρεια Κορέα, οι σύζυγοι πρέπει να χρησιμοποιούν το «dongji» που σημαίνει «σύντροφος», «συντρόφισσα».

Τέλος στα «σ’αγαπώ»

Ακόμα και το «σαγαπώ» απαγορεύτηκε καθώς όποιος το ξεστομίσει δείχνει ότι παρακολουθεί φιλμ ή σίριαλ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Βάσει του νόμου, η ποινή για όποιον παραβεί τους νέους κανόνες είναι από καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας, μέχρι και εκτέλεση.

Οι Βορειοκορεάτες καλούνται επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως “paesyeon” («μόδα»), “heeoseutali” («κόμμωση») και “waipeu” («σύζυγος»). Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες, που το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, οι δύο έφηβοι, που γνωρίστηκαν σε σχολείο, εκτελέστηκαν μπροστά σε πλήθος.