Άσχημο περιστατικό καταγράφηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν μαθητής με αυτισμό, ξυλοκόπησε άγρια την καθηγήτριά του όταν εκείνη του είπε να σταματήσει να παίζει παιχνίδια στο Nintedo. Η μητέρα του παρακάλεσε με δάκρυα το δικαστήριο να δείξει κατανόηση για το γιό της και να μην του επιβάλει την ποινή της φυλάκισης, καθώς ο ίδιος βρίσκεται, όπως η ίδια λέει στο φάσμα του αυτισμού και έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια.

«Λυπάμαι πολύ για αυτό που έκανε ο γιος μου και κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει κάτι τέτοιο. Η φυλάκιση για εκείνον θα ήταν σαν “θανατική ποινή”. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας ότι ο γιος μου είχε μια δύσκολη ζωή και έχει περάσει τόσα πολλά τραύματα στη ζωή του. Έχει αυτισμό. Σας παρακαλώ δείξτε έλεος. Είναι φοβισμένος. Και το να τηλεφωνεί το παιδί σου κλαίγοντας και να λέει: “Δεν θέλω να πεθάνω” – είναι απαίσιο”», δήλωσε η Leanna Depa μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Brendan Depa ήταν 17 ετών όταν επιτέθηκε στην καθηγήτριά του. Η βάναυση επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο και δείχνει τον μεγαλόσωμο έφηβο να χτυπάει με μανία τη γυναίκα και να την ρίχνει αναίσθητη στο έδαφος. Η Joan Naydich, δέχτηκε πάνω από 12 κλωτσιές στην στην πλάτη και στο κεφάλι, έσπασαν πέντε της πλευρά, έχασε μέρος της ακοής της και ένα χρόνο μετά την επίθεση εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα.

Η μητέρα του 18χρονου σήμερα κατηγορούμενου ζητά να του επιβληθεί μια ελαφρύτερη ποινή, ενώ το θύμα και δασκάλα του ζητά το μέγιστο δυνατό της ποινής, που είναι τα 30 χρόνια για παραδειγματισμό και ηθική αποκατάσταση.

Το βίντεο με τη στιγμή που ο μαθητής ξυλοκοπεί τη δασκάλα