«Ο γιος μου τον έδειξε (σ.σ. τον δράστη του bullying) στην διευθύντρια. Μου είπε “εγώ τον έδειξα αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα” γιατί και τις προηγούμενες φορές που έλεγε με κλωτσάει έμεναν στο μην το ξανακάνεις αυτό» είπε o πατέρας του 7χρονου στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν, μάλιστα, έδειξε στη διευθύντρια την τρίλιζα που είχε ζωγραφίσει στα οπίσθια του παιδιού του ο άλλος μαθητής στο δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, «μου είπε βλέπω μια ζωγραφιά».

«Κατάλαβα ότι θέλουν να το κουκουλώσουν γιατί ρώταγε εμένα ποιος ήταν ο επιτηρητής την ώρα του συμβάντος» είπε επίσης ο πατέρας του 7χρονου σύμφωνα με τον οποίον η διευθύντρια του σχολείου απέκρυψε από τον ίδιο βασικά στοιχεία για τον μαθητή καθώς δεν του έχει πει ούτε το όνομα των γονέων του δράστη, ούτε την ηλικία του, ούτε την τάξη του.

Επέμεινε στο γεγονός ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί του είχε πέσει θύμα bullying από τον ίδιο μαθητή λέγοντας ότι «πριν από λίγες ημέρες είχε έρθει λερωμένος από κόλλα στα οπίσθια και το πόδι γιατί του είχε βάλει αυτοκόλλητα ενώ τις προηγούμενες φορές ήταν (σ.σ. το bullying) με κλωτσιές και σπρωξιές».

Η έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει να γίνεται σε δύο επίπεδα. Από τη μια βρίσκεται η πλευρά των γονιών του 7χρονου, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και από την άλλη πλευρά η τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Με βάσει πληροφορίες που έφερε στο φως η ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο παρουσία του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Το χρονικό της υπόθεσης του bullying

Ο πρωταγωνιστής του εφιάλτη που ζει ο 7χρονος είναι ένας μαθητής του ίδιου σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με τους γονείς έχει μετατρέψει την καθημερινότητα πολλών παιδιών σε κόλαση. Το αποκορύφωμα του bullying που υφίσταται ο 7χρονος από τον μεγαλύτερο σε ηλικία μαθητή είναι το περιστατικό που περιγράφει η μητέρα του σε γκρουπ του σχολείου στο Facebook, προκειμένου να πληροφορήσει και άλλους γονείς για την κατάσταση.

«Είμαι η μητέρα ενός επτάχρονου παιδιού στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο του Βόλου. Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό, να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες 15 ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του τα γράμματα ΧΧΟΟ από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει για να παίξει τρίλιζα. Όπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά και αύριο έχουμε ραντεβού με την διευθύντρια να μας τον υποδείξει», ήταν η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας στο γκρουπ.

Οι γονείς του επτάχρονου μαθητή συναντήθηκαν στο σχολείο την Τετάρτη με τη διευθύντρια, η οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο. Σύμφωνα με τον πατέρα του, «αφού μιλήσαμε με την διευθύντρια, μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας για να τους υποδείξει τον μαθητή που του έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα. Σε μας η διευθύντρια είπε ότι, για το καλό του παιδιού είναι προτιμότερο να λήξει αυτή η ιστορία και να μην δώσουμε συνέχεια. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθανθήκαμε και πώς αισθάνθηκε ο γιος μας, ο οποίος υπέδειξε τον άλλο μαθητή αλλά μας είπε ότι φοβάται γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα».

«Η διευθύντρια μας είπε ακόμη, ότι αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Όπως καταλαβαίνετε ήρθαμε σε αδιέξοδο» είπε επίσης ο πατέρας του 7χρονου

*Photo Credits: Shutterstock