Δύσκολες ώρες έχουν μπροστά τους οι γιατροί και η οικογένεια του 14χρονου που κατέρρευσε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Άρτα, ενώ είχε βγει να πει τα κάλαντα.

Ο νεαρός μαθητής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από ανεύρυσμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο εφημέρευε και αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Αερογέφυρα ζωής

Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε πτήση αεροσκάφους του ΕΚΑΒ από την πόλη της Ηπείρου στην Αθήνα.

Άμεσα το παιδί βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωλημένο, ενώ οι γιατροί θα το υποβάλουν τις επόμενες ώρες σε κρίσιμο χειρουργείο στον εγκέφαλο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χειρουργείο θα είναι πολύωρο και πιθανότατα θα κρατήσει πάνω από 6-7 ώρες, ενώ στη συνέχεια ο 14χρονος θα παραμείνει για 24 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.