Πέρα από κάθε έλεγχο τείνει να ξεφύγει η κατάσταση με τη βία μεταξύ ανηλίκων. Αυτή τη φορά το σκηνικό του ενδιαφέροντος μεταφέρθηκε στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο 9ο Γυμνάσιο. Θύμα μία 13χρονη μαθήτρια.

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο σχολείο την περασμένη Παρασκευή (17/11), καθώς εκεί, τρία κορίτσια ηλικίας 13,14 και 16 ετών απείλησαν την 13χρονη και έπειτα την χτύπησαν άσχημα με κλωτσιές, καθώς το κορίτσι είχε πέσει στο έδαφος.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ένας 15χρονος τραβούσε το περιστατικό με την κάμερα του κινητού του και το μοίραζε στους συμμαθητές του, προκαλώντας τον περαιτέρω εξευτελισμό της νεαρής.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και η Άμεση Δράση επενέβη. Μέσα σε λίγες ώρες κατόπιν της προανάκρισης μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε τα κορίτσια και τα συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τα τρία κορίτσια αφέθηκαν ελεύθερα με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος έχει στην κατοχή του τη δικογραφία.

Εκτός από τα τρία κορίτσια όμως, κατηγορείται και ο 15χρονος, που βιντεοσκόπησε την επίθεση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στο Περιστέρι

Η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της περιέγραψε το περιστατικό και σημείωσε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας μεταξύ ανηλίκων:

«Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».