Ένοχη κρίθηκε από δικαστήριο του Οχάιο μια νεαρή γυναίκα η οποία το 2020 είχε σοκάρει την κοινή γνώμη στην πολιτεία της δολοφονώντας με άγριο τρόπο τη μητέρα της.

Η 23χρονη σήμερα Σίδνεϊ Πάουελ είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και παραποίηση στοιχείων και πλέον κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

Η Πάουελ ήταν φοιτήτρια αλλά το Πανεπιστήμιο που παρακολουθούσε την απέβαλε. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, το οποίο ωστόσο έμαθε η μητέρα της, Μπρέντα Πάουελ.

Οι δυο τους καβγάδισαν έντονα όταν το θύμα, υγειονομικός στο επάγγελμα, καλούσε στο τηλέφωνο το Πανεπιστήμιο για να μάθει λεπτομέρειες. Έχοντας χάσει κάθε έλεγχο, η 19χρονη τότε Σίδνεϊ άρπαξε ένα τηγάνι, χτύπησε τη μητέρα της στο κεφάλι και στη συνέχεια πήγε μέχρι την κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και τη μαχαίρωσε τουλάχιστον 30 φορές, τις περισσότερες στον λαιμό.

Η Μπρέντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη και κατέληξε.

Σύμφωνα με τον πρώτο εμπειρογνώμονα που εξέτασε τη δράστιδα, μετά τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι πάσχει από σχιζοφρένεια, η Σίδνεϊ υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο όταν σκότωσε τη μητέρα της.

Η ψυχολόγος που προσέλαβαν οι εισαγγελείς ωστόσο, διαφώνησε με τη συγκεκριμένη διάγνωση και τόνισε ότι η κατηγορούμενη δεν πληρούσε τον νομικό ορισμό της παραφροσύνης τη στιγμή του εγκλήματος, αν και αναγνώρισε ότι η Σίδνεϊ πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας.