Δύο κανίβαλοι, που έφαγαν τις σάρκες των θυμάτων τους φέρεται να έλαβαν χάρη από τον Πούτιν και αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει σε άρθρο του το Politico.

Σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του μακαρίτη ηγέτη της ομάδας Wagner, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί καταδικασμένους εγκληματίες κάθε είδους ως στρατιώτες και δίνει χάρη σε όσους πολεμούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας ως «Ήρωες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης».

Δύο καταδικασθέντες δολοφόνοι, οι οποίοι έτρωγαν τη σάρκα των θυμάτων τους, προστέθηκαν πρόσφατα στη συνομοταξία των ηρώων και φέρονται να έλαβαν χάρη από τις ρωσικές Αρχές και να αφέθηκαν ελεύθεροι, ανέφεραν διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Politico σε σχετικό δημοσίευμά του.

Το Sibir.Realii, ένα ρωσικό παράρτημα του Radio Liberty, ανέφερε ότι ο Ντένις Γκόριν, ένας κανίβαλος από τη Σαχαλίνη, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης, είναι πλέον ελεύθερος και λαμβάνει θεραπεία σε νοσοκομείο στο Γιούζνο-Σαχαλίνσκ.

Ο Ντένις Γκόριν, ο οποίος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με στρατιωτική στολή και με το Ζ, σύμβολο της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, καταδικάστηκε για φόνο και ακρωτηριασμό πτώματος το 2003 και αποφυλακίστηκε το 2010 με αναστολή. Αργότερα, σκότωσε τουλάχιστον άλλους τρεις ανθρώπους και συνελήφθη ξανά το 2012 και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έφαγε το κρέας ενός από τα θύματά του.

Ένας άλλος εγκληματίας που του δόθηκε χάρη, ο Νικολάι Ογκολόμπιακ, πρώην μέλος μιας σατανιστικής ομάδας, σκότωσε δύο νεαρές γυναίκες και στη συνέχεια, μαζί με φίλους του, μαγείρεψε και έφαγε μερικά από τα όργανά τους το 2008. Είχε σταλεί για να πολεμήσει για τη Ρωσία και επέστρεψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Νικολάι Ογκολόμπιακ έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι το 2030, αλλά του δόθηκε χάρη επειδή πολέμησε στην Ουκρανία. Ο πατέρας του δήλωσε στον ρωσικό ιστότοπο 76.ru ότι ο γιος του ζει τώρα με τη μητέρα του στο Γιαροσλάβλ.

Όπως και πολλοί άλλοι Ρώσοι καταδικασθέντες εγκληματίες, ο Νικολάι Ογκολόμπιακ υπηρέτησε σε ένα ρωσικό τάγμα που αποτελείται από εγκληματίες. Πρόσφατα, Ουκρανοί στρατιώτες ανέφεραν μάχες εναντίον αυτού του ρωσικού τάγματος κοντά στην Αβντίβκα, που ένα από τα πιο κομβικά σημεία του πολέμου.

«Μου αρέσουν οι ειδήσεις όταν κατά συρροή δολοφόνοι, μανιακοί και τώρα και κανίβαλοι επιστρέφουν βιαστικά από τον πόλεμο. Ελπίζω ότι θα φάνε μερικούς ακόμη συμπατριώτες τους», δήλωσε ο Μαξίμ Ζόριν, αναπληρωτής διοικητής του ουκρανικού στρατού, σε σχετική ανάρτησή του στο Telegram.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Images