Κακή υποδοχή επεφύλαξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους νέους πρέσβεις, τους οποίους επέλεξε να κρατήσει σε απόσταση 20 μέτρων με τον ισχυρισμό των «υγειονομικών λόγων».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, o Πούτιν φάνηκε να απλώνει ένα κλαδί ελιάς στη Βρετανία χθες, καθώς κάλεσε για «αλλαγή προς το καλύτερο» στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου σε μια τελετή στην επίχρυση Αίθουσα Alexander του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου. Στην εκδήλωση ο Πούτιν αποδέχτηκε τα διπλωματικά διαπιστευτήρια πολλών νέων πρεσβευτών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Βρετανίας στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι.

H Mail Online επισημαίνει, πάντως, ότι τα λεγόμενα του προέδρου της Ρωσίας βρίσκονταν σε ευθεία αντίθεση με τις πράξεις του καθώς ο ίδιος στεκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από τους 21 πρέσβεις, μπροστά σε μία τεράστια χρυσή πόρτα με σημαίες εκατέρωθεν του, και αρνούμενος να μιλήσει μαζί τους ή να σταθεί πιο κοντά στην ομάδα. «Οι απεσταλμένοι φαίνονται να ακούνε στην άλλη πλευρά της αίθουσας και να δείχνουν δυσαρεστημένοι σε μια τελετή που έμοιαζε με πανδημικό γεγονός», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Mail Online.

Από το 1943 στο 2023…

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη 80ή επέτειο της Διάσκεψης της Τεχεράνης του 1943 των αρχηγών των τριών συμμαχικών κρατών: της Σοβιετικής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας – Ιωσήφ Στάλιν, Φράνκλιν Ρούσβελτ και Ουίνστον Τσόρτσιλ, «η οποία έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου συστήματος διεθνών σχέσεων».

«Στη μεταπολεμική περίοδο και μέχρι πρόσφατα, οι χώρες μας κατάφεραν να οικοδομήσουν αλληλεπίδραση με βάση την κατανόηση της ειδικής ευθύνης τους για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση στον διάλογο με το Λονδίνο είναι κοινή γνώση και ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο προς το συμφέρον των δύο χωρών και των λαών μας», είπε.