H πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου και μελλοντική βασίλισσα της χώρας, έκλεισε τα 22 την περασμένη Τετάρτη και το Βελγικό Βασιλικό Παλάτι κυκλοφόρησε δύο επίσημα πορτρέτα της για να γιορτάσει την περίσταση. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ πόζαρε με χαμόγελο φορώντας ένα navy top με ψηλή λαιμόκοψη και αστραφτερά κεντήματα και navy παντελόνι.

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ

Ως φοιτήτρια, η Ελίζαμπεθ μελετά για να ολοκληρώσει τις σπουδές της πάνω στην ιστορία και την πολιτική στο Lincoln College της Οξφόρδης, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για το λαμπρό πεπρωμένο της. Ως πρωτότοκο παιδί του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης, η νεαρή ακολουθεί τον πατέρα της στη γραμμή της διαδοχής και είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη βασίλισσα του Βελγίου.

πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου

Δέκα χρόνια πριν γεννηθεί η Ελισάβετ, το 1991, το Βέλγιο εισήγαγε την απόλυτη πρωτογονία μέσω μιας νέας πράξης διαδοχής, δίνοντας τέλος σε αιώνες ανδρικής προγονιμότητας.

Η κίνηση άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες απόγονους του βασιλιά Αλβέρτου Β’, πατέρα του Φιλίππου, να προσχωρήσουν για πρώτη φορά, με βάση τη σειρά γέννησης. Έτσι, η Ελισάβετ θα γράψει ιστορία ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας.

*Photo Credits: Getty Images