Σκούρα φαίνεται πώς τα έχει βρει ο Ρίσι Σούνακ καθώς, εκτός από τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της χώρας του, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τα σχόλια για τη θέση που είχε στη σύνοδο της Cop28 στο Ντουμπάι. Ο Ρίσι Σούνακ παρευρέθηκε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2023, όπως και ο βασιλιάς Κάρολος.

Όπως γράφει η Daily Mail, «ο πρωθυπουργός απέρριψε τις προειδοποιήσεις ότι το κύρος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πληγεί από την επανεξέταση της κυβερνητικής στρατηγικής Net Zero, καθώς είπε ότι η χώρα μπορεί να φτάσει ψηλά», ενώ στη συνέχεια το βρετανικό Μέσο σχολίασε την θέση του Ρίσι Σούνακ στην καθιερωμένη φωτογραφία όσων συμμετείχαν στη Διάσκεψη.

«Ο κ. Σούνακ έμεινε πίσω στην φωτογραφία των ηγετών στη διάσκεψη σήμερα το πρωί. Μάλιστα τον έβαλαν πίσω και από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Ως αρχηγός κράτους, ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στην πρώτη σειρά της ομάδας κοντά στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο μονάρχης έδωσε κεντρική ομιλία για το περιβάλλον, ένα θέμα για το οποίο έχει κάνει εκστρατεία εδώ και δεκαετίες. Αλλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ήταν πιο εμφανώς τοποθετημένοι στη μέση».

Ο Ρίσι Σουνάκ ερωτήθηκε στη σύνοδο πώς θα απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν ανταποκρίνεται στις δράσεις για το κλίμα. «Έχουμε ένα απίστευτο ιστορικό στην απαλλαγή από τον άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία. Θα πρέπει να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτό», δήλωσε.

*Photo Credits: Getty Images