Να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για «το χειρότερο πιθανό σενάριο» κάλεσε τους επικεφαλής αξιωματούχους ασφαλείας της Κίνας ο πρωθυπουργός της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

«Έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να έχουμε κατά νου τα πάντα, ακόμα και σκέψεις για το χειρότερο δυνατό σενάριο», ανέφερε ο Τζινπίνγκ, μιλώντας την Τρίτη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το CNN, οι οδηγίες που δίνει ο κινέζος πρωθυπουργός έρχονται σε μια περίοδο που το Πεκίνο αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις. Από μια προβληματική οικονομία μέχρι αυτό που θεωρεί ως ολοένα και πιο εχθρικό διεθνές περιβάλλον.

Ο Σι τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Κίνα πρέπει να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εθνικής ασφάλειας για να το καταστήσει πιο αποτελεσματικό στην «πραγματική μάχη». Συμπλήρωσε δε ότι η Κίνα οφείλει στον εαυτό της να προχωρήσει στην κατασκευή ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου εθνικής ασφάλειας, να ενισχύσει την εκπαίδευση για την εθνική ασφάλεια και να βελτιώσει τη διαχείριση των δεδομένων και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

* Φωτογραφία: Getty Images