Καθώς οδεύουμε προς το 2024, η αγορά εργασίας συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία, επηρεαζόμενη από την τεχνολογική πρόοδο, τις αλλαγές στους κλάδους και τις παγκόσμιες μεταβολές. Όπως σημειώνει το Forbes το επαγγελματικό τοπίο – επαγγέλματα – αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εντάξουν δεξιότητες και να αυξήσουν τις μετοχές τους.

Εστιάζοντας σε παράγοντες όπως η ζήτηση της αγοράς, οι δυνατότητες καινοτομίας και ο κοινωνικός αντίκτυπος, αυτές είναι οι δέκα καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για το 2024.

1. Data Analysts and Data Scientists

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται ολοένα και περισσότερο από τα δεδομένα, η ανάγκη για επαγγελματίες με εξειδίκευση στην ερμηνεία και την εξαγωγή συμπερασμάτων από τεράστια σύνολα δεδομένων αυξάνεται ραγδαία. Οι αναλυτές δεδομένων και οι επιστήμονες δεδομένων αναμένεται να βρουν σημαντικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία. Ο μέσος μισθός για αυτούς τους ρόλους μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία, την εμπειρία και τον κλάδο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι data scientists κερδίζουν κατά μέσο όρο 120.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι data analysts κερδίζουν περίπου 70.000 δολάρια.

2. Επαγγελματίες υγείας

Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης παραμένει ένας εύρωστος τομέας απασχόλησης. Οι συνεχιζόμενες παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη για ικανούς γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και διοικητικούς υπαλλήλους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στις ΗΠΑ, οι γιατροί μπορούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 210.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι νοσηλευτές μπορεί να κερδίζουν περίπου 75.000 δολάρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta.gr