Ένα απίστευτο τέρμα σημειώθηκε στα γήπεδα της Χιλής, με τον Λεάντρο Ρεκένα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Κομπρεσάλ με 3-1 επί της Κόλο-Κόλο στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου της Χιλής.

Με την ομάδα του να προηγείται ήδη με 2-0 στο 77ο λεπτό, ο Ρεκένα εκτέλεσε ένα ελεύθερο κοντά στην εστία του.

Με τον «συνάδελφό» του όμως να βρίσκεται αρκετά μακριά από την εστία του, τα γκελ της μπάλας τον «πρόδωσαν» και η τελευταία κατέληξε στο βάθος των διχτυών της Κόλο-Κόλο.

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από το σημείο που υπολόγιζα ότι θα την στείλω έπιασα το κεφάλι μου… Μετά όμως βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή του άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να γίνει και έγινε. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός», είπε ο Ρεκένα.

Ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας, Μπράιαν Κορτές, προσπάθησε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά σκόνταψε προσπαθώντας να σταματήσει την μπάλα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί πάντως που θεωρούν «ύποπτη» τη συμπεριφορά του καθώς πιστεύουν ότι μπορούσε να αποσοβήσει το γκολ.

Θα μπει στο Γκίνες ο Ρεκένα;

Σύμφωνα με το TNT Sports Chile, το γκολ σημειώθηκε από απόσταση 101 μέτρων, το οποίο, αν επικυρωθεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, θα σπάσει το ρεκόρ επίτευξης τέρματος για την πιο μακρινή απόσταση στην ιστορία.

Το σημερινό ρεκόρ είναι 96,01 μέτρα, το οποίο έχει σημειωθεί από τον Τομ Κινγκ το 2021 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Νιούπορτ Κάουντι και της Τσέλτεναμ Τάουν, στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας.