Μόδα τείνει να γίνει στη Χιλή η επίτευξη γκολ από τερματοφύλακες.

Λίγες εβδομάδες αφότου ο Leandro Requena σημείωσε το γκολ με τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία, ο τερματοφύλακας της Deportes Temuco, Yerko Urra, σημειώθηκε επίσης στο φύλλο αγώνα σαν σκόρερ.

Με την ομάδα του να χάνει με 1-0 εντός έδρας από την San Marcos de Arica στο 97ο λεπτό, ο Urra έτρεξε σε όλο το μήκος του γηπέδου για να πάρει θέση στη μεγάλη περιοχή προκειμένου να ψάξει και αυτός το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.

Αφού ένας συμπαίκτης του εκτέλεσε το κόρνερ στη μέση της περιοχής του τερματοφύλακα, ο Urra αντέδρασε έξοχα για να πηδήξει προς τα εμπρός και να στείλει την μπάλα στην κορυφή της εστίας σε ένα τελείωμα με το οποίο θα ήταν ευχαριστημένος κάθε επιθετικός.

Να σημειωθεί πως ο βαθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για την Deportes Temuco στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου στη Χιλή.

«Ένας τερματοφύλακας πηγαίνει πάντα σε κόρνερ με σκοπό να βοηθήσει ή να ενοχλήσει την αντίπαλη ομάδα ώστε ένας συμπαίκτης του να μπορεί να σκοράρει», είπε ο Urra στην AS Chile.

«Αυτή τη φορά ήταν η σειρά μου και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε».

Ο Urra πιστώνει ένα μέρος του γκολ τον προπονητή του Temuco, Juan José Ribera, που του έδωσε την άδεια να ανέβει για το κόρνερ.

«Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Ευχαριστώ τον προπονητή που μου έδωσε την άδεια, αν και πήγα με την πεποίθηση ότι μπορώ να κάνω κάτι».

Ο Urra πρόσθεσε επίσης ότι του άρεσε η αίσθηση του γκολ. «Στη θέση μου δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά μπορώ να πω ότι το απόλαυσα», είπε.

Ο Urra συμπλήρωσε ότι πρότυπά του είναι δύο σπουδαίοι παλαίμαχοι τερματοφύαλακες της Λατινικής Αμερικής. Από μικρός παρακολουθούσε τον Rogério Ceni και τον José Luis Chilavert, που έγιναν γνωστοί μέσα από τα δεκάδες γκολ που σημειώσαν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και εκτελέσεις πέναλτι.