Απογοητευμένοι είναι οι περισσότεροι μεγαλομέτοχοι στην Meta, που βλέπουν τη μετοχή της να έχει πέσει 34%. Σχεδιάζουν να πιέσουν για έλεγχο της εξουσίας του Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με το The Post, καθώς είναι αγανακτισμένοι με τον Mark Zuckerberg. Η προσήλωση στο Metaverse, είναι κάτι περισσότερο από μια «βιαστική προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από θεμελιώδη ζητήματα, που σχετίζονται με τις βασικές δραστηριότητες της Meta».

Το SumOfUs, ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπεράσπισης και μια διαδικτυακή κοινότητα που κάνει εκστρατείες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνέταξε μια έκθεση, όπου απαριθμεί τα βασικά προβλήματα της Meta. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι περιορισμοί απορρήτου από την Google και την Apple που έπληξαν τη διαφημιστική επιχείρηση της Meta, τον καταιγισμό αγωγών και λογαριασμών κατά των συμπράξεων που στοχεύουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και ισχυρισμοί ότι ο Zuckerberg είπε ψέματα σε επενδυτές και νομοθέτες σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του Instagram στους εφήβους.

H πτώση της τιμής της μετοχής της Meta θα πρέπει να ανησυχήσει τους επενδυτές. H SumOfUs μαζί με τους μετόχους Harrington Investments και το Park Foundation, ζητούν μια εξωτερική αξιολόγηση της Επιτροπής Ελέγχου και Επίβλεψης Κινδύνων της Meta, ενός συμβουλίου που δημιουργήθηκε το 2020. Θεωρείται ότι είναι ανεξάρτητο από τον Zuckerberg και λαμβάνει αποφάσεις για ζητήματα ελέγχου περιεχομένου.

Τι άλλο ζητούν οι μέτοχοι της Meta

Ακόμα, επισημαίνουν ότι πρέπει να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την διατάραξη της ψυχολογίας των ατόμων, που μπορεί να σχετίζονται με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στο Metaverse. Η πρόταση αυτή υποστηρίζεται από το SumOfUs μαζί με το υπεύθυνο επενδυτικό ταμείο Arjuna Capital, την συμβουλευτική ομάδα επενδυτών SHARE και τη Storebrand.

Θέλουν η Meta να προχωρήσει σε έναν εξωτερικό έλεγχο των πιθανών κινδύνων του metaverse, δηλαδή την πιθανότητα παρενόχλησης, καθώς προβλήματα με το απόρρητο. Στην συνέχεια πρόκειται να ζητήσει την ψήφο των μετόχων για να μετρήσει εάν οι επενδυτές υποστηρίζουν το project.

Εφόσον δεν κατάφερε να επιλύσει προβλήματα προηγουμένως, ενδέχεται τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα στο Metaverse. Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά παρενόχλησης, κακοποίησης και μίσους στην εικονική πραγματικότητα. Το διοικητικό συμβούλιο της Meta προέτρεψε τους μετόχους να καταψηφίσουν και τις δύο προτάσεις, ενώ ο Zuckerberg μπορεί να ασκήσει βέτο σε κάθε προσπάθεια των μετόχων να αλλάξουν τις λειτουργίες της εταιρείας.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Meta, η οποία έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου 2022. Οι υποστηρικτές των προτάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να υποστηρίξουν τις απόψεις τους και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Πηγή: Nypost.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Elon Musk: Γιατί δεν θα μπει τελικά στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter;

SpaceX: Θα πραγματοποιήσει πτήση με τουρίστες στον ISS – Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο διάστημα

Πομπηία: Ένας σκύλος ρομπότ και ένα drone βοηθούν στη φύλαξη και την προστασία του Αρχαιολογικού Πάρκου