Αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, αναφέροντας ότι όλοι οι 379 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε νεκροί ανευρέθησαν τα πέντε μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής. Πρόκειται για το αεροσκάφος στο οποίο προσέκρουσε το Airbus της Japan Airlines.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 17. Πρόκειται για τους επιβάτες του Airbus της Japan Airlines.

Πλάνα έδειχναν το επιβατικό αεροσκάφος να κινείται και στη συνέχεια να αναφλέγεται με μια μεγάλη πύρινη σφαίρα. Στη συνέχεια το αεροπλάνο εθεάθη ακινητοποιημένο με ανθρώπους να χρησιμοποιούν τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης για να φύγουν από την κόλαση, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν τις αυξανόμενες φλόγες.

Το ατύχημα έγινε στην πτήση 516 της Japan Airlines, όταν το αεροσκάφος αναφλέχθηκε μετά την πτήση στη Χανέντα από τη βόρεια ιαπωνική πόλη Σαπόρο στις 17:47 τοπική ώρα (3:47 π.μ. ET).

Όλα τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το επιβατικό αεροσκάφος, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την NHK, στο αεροπλάνο επέβαιναν περίπου 400 επιβάτες και πλήρωμα.

Το CNN επικοινωνεί με αξιωματούχους για να επιβεβαιώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πτήση 516 της Japan Airlines απογειώθηκε από το αεροδρόμιο New Chitose στο Χοκάιντο με προορισμό το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, σύμφωνα με το NHK.

Σύμφωνα με την Japan Airlines, το αεροπλάνο συγκρούστηκε κατά την προσγείωση με ένα αεροσκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, όπως φαίνεται, σύμφωνα με το NHK.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων, FlightAware, το αεροσκάφος που τυλίχτηκε στις φλόγες ήταν ένα Airbus A350-900.

Πηγή: CNN