Η 4η ήταν και η φαρμακερή. Στις 3 πρώτες φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα για να του απαγγελθούν κατηγορίες τους τελευταίους 3 μήνες, δεν είχε την τύχη να βρεθεί για λίγο στο κρατητήριο, να συλληφθεί και να βγάλει την περίφημη φωτογραφία των κακοποιών, το λεγόμενο mugshot. Όταν όμως ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για προσπάθεια να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 στην Τζόρτζια και πως θα κληθεί να πληρώσει εγγύηση για να μη μπει φυλακή, όλοι ανέμεναν αυτή την λήψη.

Κι αφού ήρθε, δε γινόταν να μην το γλεντήσουν. Τα memes και τα σχόλια στα social media ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και φυσιολογικά, αφού πρόκειται για τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που μπαίνει στη φυλακή, έστω και για 20 λεπτά. Δεν μπήκαν άλλοι κι άλλοι, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το κατάφερε κι αυτό. Και το περηφανεύτηκε στο Twitter, κάνοντας tweet για πρώτη φορά μετά την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του, που είχε μπει σε παύση το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2021.

https://twitter.com/SRG00001/status/1694976757039006204

Η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ θα ξεπεράσει κάθε διάσημο mugshot

Το mugshot του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται να προστεθεί δίπλα σε μια πλειάδα από mugshots διασήμων που έκαναν θραύση είτε στα μίντια είτε στα social media. Έλβις Πρίσλεϊ, Ντέιβιντ Μπόουι, Φρανκ Σινάτρα, Λίντσεϊ Λόχαν, Πάρις Χίλτον, Χιου Γκραντ, Στιβ ΜακΚουίν, Τζίμι Χέντριξ, Μικ Τζάγκερ είναι μερικοί από αυτούς, αλλά αυτοί δεν είχαν το πλεονέκτημα που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ποιο είναι αυτό; Ότι η δική του mugshot κυκλοφόρησε στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των social media και έχει όλα τα φόντα να γίνει η πιο δημοφιλής όλων των εποχών. Επιπλέον, όλοι οι προαναφερθέντες, έχουν βγει μια χαρά. Ο Τραμπ βγήκε λες και του είχαν τάξει ότι θα φάει παστίτσιο, αλλά τελικά είχαν κουνουπίδι με μπρόκολο.

https://twitter.com/seb_tarnowski/status/1694976412367671784

* Φωτογραφία: Getty Images