Σαν σήμερα, στις 16 Αυγούστου 1977 ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών, προκαλώντας παγκόσμιο πένθος. Γνωστός ως «ο Βασιλιάς του Rock n’ Roll» ή απλώς «ο Βασιλιάς», ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ (Elvis Aaron Presley) θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην ιστορία του θεάματος, με επιτυχίες διαχρονικές όπως το «Hound Dog», που σκανδάλισε το σεμνότυφο κοινό της εποχής με το τολμηρό κούνημα των γοφών του, το Suspicious Minds αλλά και τα ρομαντικά Always on my mind και I can’t help falling in love with you.

Στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις του Τενεσί, ο Πρίσλεϊ βρέθηκε από τη μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο κτήμα Γρέισλαντ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του, σε ηλικία 42 ετών. Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Εθνικό γεγονός η κηδεία του Πρίσλεϊ

Η κηδεία του Πρίσλεϊ ήταν εθνικό γεγονός, το οποίο παρακολούθησαν φίλοι, θαυμαστές του και δημοσιογράφοι. Υπολογίζεται ότι 500.000 άνθρωποι, καθώς και 1.000 αστυνομικοί και 300 εθνοφύλακες παρατάχθηκαν στους δρόμους του Μέμφις καθώς ο «Βασιλιάς» τους διέσχιζε για τελευταία φορά.

Η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σωροί μεταφέρθηκαν στη Γρέισλαντ. Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες, από τον τρόπο με τον οποίο πέθανε μέχρι και το αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Έλβις Πρίσλεϊ αφιέρωμα
(Photo credits: Michael Ochs Archives/Getty Images)

Οι 5 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό του

Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες και θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αφορούσαν είτε τον τρόπο με τον οποίο πέθανε, είτε ισχυρισμούς πως ο Έλβις Πρίσλεϊ ακόμη ζει και δεν πέθανε ποτέ, αρκετές από τις οποίες καταγράφει η Mirror.

  1. Αυτοκτόνησε
  2. Έστησε τον θάνατό του και διέφυγε με ελικόπτερο
  3. Είχε μπλέξει με τη μαφία και είναι προστατευόμενος μάρτυρας
  4. Άλλαξε καριέρα κι έγινε κομπάρσος

Πολλοί θεωρούν πως ο Έλβις Πρίσλεϊ παράτησε το τραγούδι και την υποκριτική και έγινε κομπάρσος ταινιών, καθώς δεν ήθελε άλλο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μάλιστα, κάποιοι πιστεύουν πως τον έχουν δει σε μια σκηνή από τη διάσημη ταινία «Μόνος στο Σπίτι». Η θεωρία τους ενισχύεται από το ότι αν αναγραμματίσεις το ονομα του κεντρικού ήρωα της ταινίας Kevin McCallister, βγαίνει «I. Mr Elvis. Act».

Έλβις Πρίσλεϊ θεωρία συνωμοσίας

* Φωτογραφίες: Getty Images