Αίσθηση προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το βουλευτικό του αξίωμα, μετά από 22 χρόνια πολιτικής καριέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έρευνα εναντίον του, σχετικά με την υπόθεση των πάρτι την εποχή του κορονοϊού.

Στη δήλωση παραίτησής του ο Μπόρις Τζόνσον, με σκληρή γλώσσα κατά της επιτροπής, έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών και δικαστήριο καγκουρό. Επιπλέον ο Τζόνσον επιτέθηκε κατά του Ρίσι Σούνακ για την εγκατάλειψη του εκλογικού του προγράμματος που κέρδισε το 2019.

Πρώην σύμβουλός του παρομοιάζει την άρνηση του Τζόνσον για τα πάντα και την επίθεση του στην επιτροπή με «τραμπισμό», ωστόσο προβλέπει ότι αυτό δεν είναι το τέλος για τον πρώην πρωθυπουργό.

Στον απόηχο της κίνησης Τζόνσον οι βουλευτές των Τόρις διασπάστηκαν με κάποιους να εξάρουν την δράση του πρώην πρωθυπουργού και κάποιοι όπως ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Ντομινίκ Γκριβ να τον αποκαλούν εκφοβιστή.

Οι αιφνιδιαστικές παραιτήσεις του Μπόρις Τζόνσον, της πρώην υπουργού πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, αλλά και του Νάιτζελ Άνταμς προκαλούν ενδιάμεσες εκλογές για τις έδρες που κατείχαν, κάτι που η αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατικών προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί.