Στη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον και δύο ακόμα βουλευτών συμμάχων του, οι κυριακάτικες πολιτικές εκπομπές το έχουν πρώτο θέμα με καλεσμένους τον υπουργό Ενέργειας και άλλους πολιτικούς και αναλυτές.

Η συζήτηση -και διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του και των επικριτών του- έχει στραφεί στην πιθανή επιστροφή του Τζόνσον στη Βουλή. Ο ίδιος ο Τζόνσον άφησε ανοιχτό το παράθυρο γράφοντας ότι αφήνει τη Βουλή «για τώρα». Πολύς λόγος γίνεται για πιθανή κάθοδο του σε «ασφαλή» έδρα των Τόρις.

Ο πιστός σύμμαχος του Τζόνσον, Τζέικομπ Ρις Μογκ έγραψε στην κυριακάτικη εφημερίδα “Mail” ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν τώρα σε «πολική θέση να επιστρέψει ως ηγέτης των Συντηρητικών εάν προκύψει κενή θέση».

Ο υπουργός Ενέργειας Γκραντ Σαπς είπε ότι «σε κανέναν δεν λείπει το δράμα» της πρωθυπουργίας του Μπόρις Τζόνσον και ότι ήταν δική του απόφαση να παραιτηθεί.

Ο Ντέιβιντ Λάμι των Εργατικών ζήτησε γενικές εκλογές, ενώ και ο Νάιτζελ Φάρατζ ισχυρίστηκε ότι η παραίτηση του Τζόνσον από βουλευτής σημαίνει ότι είναι «το τέλος» για τον πρώην πρωθυπουργό στο κόμμα των Τόρις.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χαμζά Γιουσάφ είπε ότι θα συνεργαστεί με «οποιοδήποτε προοδευτικό κόμμα», αλλά «το τίμημα θα ήταν ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας».