Μεταξύ των θυμάτων από το μοιραίο υποβρύχιο Titan που καταστράφηκε, κατά την κατάδυσή του στο ναυάγιο του Τιτανικού, είναι και ο 19χρονος Suleman Dawood, γιος ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Πακιστάν, του Shahzada Dawood, που έχασε επίσης τη ζωή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα του στο BBC, ο γιος της ήθελε να σπάσει ένα ρεκόρ. Να καταφέρει να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ στα 3.700 μέτρα στο βάθος του Ατλαντικού. Ήταν ένα από τα αντικείμενα που πήρε μαζί του.

Μάλιστα, ο 19χρονος έκανε αίτηση στο Guinness World Records πριν το ταξίδι και ο πατέρας του, που επίσης έχασε στο βαθυσκάφος, είχε φέρει κάμερα για να απαθανατίσει τη στιγμή.

Στην πρώτη της συνέντευξη, η κυρία Dawood είπε ότι σχεδίαζε να πάει με τον σύζυγό της για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «Στη συνέχεια, έκανα πίσω και τους έδωσα χώρο να πάνε με τον γιο μας, γιατί ήθελε πολύ να πάει», είπε.

Μιλώντας για τον γιο της, η κ. Dawood ανέφερε ότι ο Suleman αγαπούσε τον κύβο του Ρούμπικ τόσο πολύ που τον κουβαλούσε μαζί του παντού, ενώ είχε αφήσει άφωνους τους παρισταμένους όταν είχε λύσει το περίπλοκο παζλ σε μόλις 12 δευτερόλεπτα. «Είπε “θα λύσω τον κύβο του Ρούμπικ 3.700 μέτρα κάτω από τη θάλασσα στον Τιτανικό”».

Η κ. Dawood σημείωσε ότι αγκαλιάστηκαν και έκαναν αστεία λίγες στιγμές πριν ο σύζυγος και ο γιος της επιβιβαστούν στο βαθυσκάφος Titan. «Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτούς γιατί και οι δύο ήθελαν πραγματικά να το κάνουν αυτό για πολύ καιρό», είπε.

Η κ. Dawood και η κόρη της παρέμειναν στο «Polar Prince» όσο η αποστολή έρευνας και διάσωσης ήταν σε εξέλιξη μέχρι και τον εντοπισμό των συντριμμιών του υποβρυχίου. «Νομίζω ότι έχασα την ελπίδα μου όταν περάσαμε το όριο των 96 ωρών», σημείωσε. Τότε ήταν που έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της. «Τους είπα: “Ετοιμάζομαι για το χειρότερο”. Τότε ήταν που έχασα όλες τις ελπίδες μου». Η Αλίνα άντεξε λίγο περισσότερο, είπε. «Δεν έχασε την ελπίδα της μέχρι την κλήση με το Λιμενικό. Όταν ουσιαστικά μας ενημέρωσαν ότι βρήκαν συντρίμμια».

Μάλιστα, η Christine Dawood δήλωσε ότι αυτή και η κόρη της θα προσπαθήσουν να μάθουν να λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ προς τιμήν του Suleman ενώ επισήμανε πως σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του συζύγου της.

«Ασχολήθηκε με τόσα πολλά πράγματα, βοήθησε τόσους πολλούς ανθρώπους και νομίζω ότι θέλω πραγματικά να συνεχίσω αυτή την κληρονομιά… είναι πολύ σημαντικό και για την κόρη μου».